ביסקוטי דלעת צלויה משמש ופיסטוק ללא גלוטן

ביסקוטי דלעת צלויה משמש ופיסטוק חופשי מגלוטן

ביסקוטי מדלעת צלויה טעמים של משמש, פיסטוקים וארומה של לימון.

עוגית חורף ארומטית בצבע כתום מדלעת קצת כמו קריסמס.

דלעת צלויה יש בה המון טעם ומתיקות והיא מצוינת כגוף לעוגיה עם בונוס של צבע משוגע

היא חופשיה מגלוטן

ביסקוטי דלעת צלויה משמש ופיסטוק ללא גלוטן

ככה עושה

מתכון ביסקוטי דלעת צלויה ללא גלוטן

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה30 minutes
מנות42 יחידות
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • 250 גרם דלעת צלויה
  • 8 משמשים אוסבקים יבשים קצוצים
  • ½ כוס ריבת משמש
  • 2 כפות מייפל
  • 2 ביצים אורגניות
  • 50 גרם אגוזי לוז
  • 75 גרם גרעיני דלעת
  • 75 גרם פיסטוק
  • כוס קמח שקדים
  • ¾ כוס קמח אורז
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • קליפת מליים שלם טרי מאוד

הכנות

  • מתחילה בצליה של הדלעת. זו יכולה להיות דלורית מתוקה, דלעת יפנית או פשוט פרוסה של דלעת. חותכת אותה לנתחים של כשני סנטימטר ומשמנת בשמן זית.
    אם זו דלורית חותכת לאורך לחצי משמנת את החתך ומניחה כאשר החתך פונה כלפי מטה והקליפה למעלה.
    מניחה בתבנית ומכניסה לתנור לחצי שעה על חום גבוהה עד שהדלעת צלויה היטב
    דלעת צלויה
  • את הדלעת הצלויה מורידה מהקליפה לתוך כוס המערבל. מוסיפה גם את הביצים.
    בחרתי להמתיק בריבת משמש ומייפל, אפשר גם דבש טוב או ריבת תפוזים עם קליפות.
    את הריבה מוסיפה לכוס הטחינה. סוגרת ומבלנדרת עד שאחיד וחלק
    מעבירה לכערה גדולה
    מוסיפה לכערה את הקמחים, הטחינה ואבקת האפיה ומערבבת, המרקם יצא קצת רך, עוד כמה דקות הוא יתיצב שהאורז יספוג מהנוזלים
    מי שלא אוכלת דגנים בכלל יכולה להחליף את האורז בקמח קוקוס
    זו הטקסטורה של הבלילה
  • את אגוזי הלוז קולה על מחבת יבשה. שהקליפה מתפרקת מעבירה למגבת נקיה ומשפשפת כדי להוריד את הקליפות. מוסיפה לקערה עם הדלעת הטחונה
    קולה גם את גרעיני החמניה ואת הפיסטוק. קוצצת את המשמש היבש. מוסיפה את כולם לכערה ומערבבת.
    מוסיפה גרידת ליים טרי, הרבה גרידה מכל הליים
  • מרפדת תבנית בנייר אפיה משומן
    את הבלילה מחלקת לשתים ומערימה לשתי תלוליות ארוכות
    כדאי להשתמש בידים רטובות כדי לעצב את התלולית יפה
    מכניסה לתנור בחום של 170 מעלות לחצי שעה
    בחלוף הזמן בודקת שהבלילה יציבה, מכניסה סכין כדי להעריך האם יציב מספיק כדי לחתוך. מוציאה החוצה ונותנת כמה דקות להתקרר שיהיה נוח לחתוך
  • פורסת לפרוסות דקות של כחצי סנטימטר ומניחה חזרה בתבנית
    ביסקוטי דלעת צלויה ליבוש
  • אופה עוד כחצי שעה על חום 160 ליבוש טוב
    את הביסקוטי שומרת בקופסה סגורה
ביסקוטי דלעת צלויה משמש ופיסטוק ללא גלוטן
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו . צמחוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן