בייגל אמריקאי ללא גלוטן מקמחי מקור

בייגל אמריקאי ללא גלוטן מקמחי מקור

הבעיה באפיה ללא גלוטן היא שאין רשת גלוטן שכולאת את בועות האוויר, כדי ליצר מאפה אורירי. בייגל אמריקאי צריך קצת גובהה, כיף למלא אותו כמו סנדבי'ץ טוב. הוא במיטבו ארוז מחכה לך לצהרים משביע ומפנק.

השבוע הכנתי מלא בייגל אמריקאי, בניסיון לכלוא קצת אוויר בין תערובת קמחי מקור

כמה ניסיונות הובילו אותי לבסוף לבייגל אורירי, שאין בו את תחושת "הצריך טוסט" שיש הרבה במאפים ללא גלוטן.

אחלה בייגל, גם בטעם וגם בטקסטורה, וגם טבעוני. מאוד גאה.

בייגל אמריקאי ללא גלוטן מקמחי מקור

קמחי מקור

קמחי מקור הם קמחים חלבונים, יש בהם סיבים וחלבון המקור שלהם ברור. זה יכול להיות אורז מלא, כוסמת ירוקה, דוחן, סורוגום, טף, עדשים, חומוס, קינואה. טחונים שהם יבשים.

לכל אחד מהקמחים איכות אחרת וטעם שונה, אני אוהבת כוסמת ירוקה, ואורז מלא הם עובדים נהדר יחד באפיה ללא גלוטן. אפשר גם קצת טף או סוגרום שנותנים זוית אגוזית חומה, או קינואה שנותנת משהו מאוד עדין. זה תמיד תערובת שכל קמח נותן מהאיכויות שלו. אורז לבן כבר מכיל יותר עמילנים מחלבונים. מה שמביא אותנו לחלק השני של תערובת הקמחים, עמילנים.

הניסיון הוא להשתמש ביותר חלבון ופחות עמילן, טפיוקה היא חברה טובה. עמילן תפוחי אדמה נותן תוצאה דומה ותוספת טעם. אני בחרתי בעיקר בטפיוקה וקצת תפוח אדמה. אפשר רק טפיוקה

בייגל אמריקאי ללא גלוטן שאפשר למלא

סיבים קושרי נוזלים

כדי ליצור משהו שמחזיק במקום רשת הגלוטן שאין לנו, יש סיבים שסופחים נוזלים בצורת ג'ל מתנפח
פסיליום שמופק מקליפות זרעי לחך, יש לו סיב עם יכולת ספיגה די מטורפת שעוזרת להחזיק את הנוזלים כאילו היו רשת מוחזקת. למרות האחיזה הטובה בנוזלים, עדין יש תחושה קצת בוצית ולא יבשה. את זה עושה פשתן, זרעונים זהובים טחונים דק שאוספים ומיבשים

אוייר

אחרי שהבנתי משהו על איך להחזיק את המסה עלתה השאלה מאיפה יגיעו בועות האוויר?
ניסיתי עם כוסמת ירוקה מותססת, יש שם די הרבה בועות, אבל לא מספיק כדי לייצר בייגל שאפשר לפרוס לחצי ולמלא בכל טוב.
מחמצת יעודית זה פרויקט שאפשר להתחיל בו ולא ברור מתי נסיים. אז שמרים יבשים בנתיים

את האוויר היקר שהצלחנו לכלוא כדאי לשמור, זה לא כמו בצק עם גלוטן שמפילים ומרימים כדי לפתח גלוטן. כאן צריך לשמור על המבנה. לכן הההתפחה היא בביגל עצמו. אחרי שהבצק מוכן ונרגע לכמה דקות אפשר לחתוך לשמונה חלקים. את החלקים מעגלת עם עוד קצת קמח אורז מלא לכדור חלק. בעזרת הבוהן יוצרת את החור הטיפוסי ומניחה בתבנית מכוסה בנילון ומגבת במקום חמים לטפוח שעה לפחות.

בישול ואפיה

את הביגל מבשלת קודם, כדאי לא לוותר על השלב הזה. ככה מתגבש החלבון. משם ישר לציפוי ולתנור לחצי שעה על 200 מעלות. זהו. נישמר טוב עטוף או לחתוך לרוחב ולהקפיא.

ככה עושה

בייגל אמריקאי ללא גלוטן מקמחי מקור

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה30 minutes
זמן טפיחה1 hour
מנות8 בייגלס
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

יבשים

  • 1 כוס קמח כוסמת ירוקה
  • 1 כוס קמח אורז מלא
  • ¾ כוס קמח ארורוט או טפיוקה
  • ¼ כוס עמילן תפוחי אדמה
  • ½ כוס גרעי פשתן זהובים טחונים
  • 1 כפית מלח דק

רטובים

  • 2 כוסות מים חמימים
  • ¼ כוס פסיליום
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית דבש
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף חומץ תפוחים אורגני

טבילה

  • סיר גדול עם מים רותחים
  • 1 כפית סוכר חום כהה

ציפוי Everything Bagel

  • 1 כוס שומשום, מלח ים, פתיתי בצל, שום גבישי, פרג

הכנות

בצק

  • בקערת זכוכית בינונית מוזגת שתי כוסות מים חמימים, ממיסה כפית דבש ומפזרת מעל כף שמרים יבשים. ממתינה עשר דקות לשמרים לפעול.
    בנתיים טוחנת חצי כוס זרעי פשתן זהובים
    מוסיפה פסיליום טחון ואת זרעי הפשתן הטחונים, מערבבת ומניחה בצד כמה דקות לפסיליום וזרעי הפשתן ליצור ג'ל
  • בקערה גדולה מצרפת את הקמחים.
    כוס קמח כוסמת ירוקה כוס קמח אורז מלא
    מוסיפה את העמילנים, ¾ כוס טפיוקה, ¼ כוס של עמילן תפוחי אדמה. אפשר גם רק טפיוקה
    מוסיפה גם כפית מלח דק. מערבבת טוב את כל היבשים
  • עושה מקום במרכז קערת היבשים
    מוסיפה שמן זית וחומץ תפוחים לתערובת הרטובים שכבר התגבשה קצת, מעבירה את תערובת הרטובים למרכז.
    מערבבת טוב בכף עץ או קלף לישה. קצת דביק לא להתפתות לעוד קמח, יקח כמה דקות לקמח אורז מלא לספוג ולפסיליום להיתפשט ולקשור.
    בצק יציה לבייגל ללא גלוטן
  • מוציאה למשטח מקומח בקמח אורז, לשה קצת
    מחלקת ל8 חלקים ומעגלת כל חלק.
    עושה צורות של בייגל כלומר חור באמצע.
    מניחה בתבנית על נייר אפיה מכוסה לשעה שעה וחצי של טפיחה
  • בנתיים שמה על האש סיר גדול עם מים מביאה לרתיחה ומוסיפה מעט סוכר חום כהה לצבע.
    בנתיים המים רתחו. מעבירה בעזרת כף מחוררת בייגל למים הרותחים לדקה וחצי מכל כיוון. כדאי לדייק
    בייגל ללא גלוטן במים

Everything Bagel

  • בקערית מרק שמה כוס מהטופינג שבחרתי
  • מוציאה מהמים ישירות לקערית עם הטופינג, והופכת לצד שני.
    מעבירה לתבנית אפיה עם נייר אפיה, אין צורך לשמן
    Everything Bagel
  • אופה בחום של 200 מעולות 30 דקות
בייגל אמריקאי ללא גלוטן מקמחי מקור
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . טבעוני
בייגל אמריקאי ללא גלוטן מקמחי מקור עם גבינה
בייגל אמריקאי ללא גלוטן מקמחי מקור עם גבינה

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

4 מחשבות על “בייגל אמריקאי ללא גלוטן מקמחי מקור”

  1. איה את נהדרת!
    נירית הלהיבה אותי על ההתססות שלך ועכשיו כשהמדף מחא בצנצנות, אעבור לבייגלס האלו שנראים פשוט נפלא. ת ו ד ה ❤️

    הגב
    • תודה הילה ❤️ בשבילי את ביסים המופלאה הבלוג הראשון שאהבתי ותמיד חוזרת אליו למתכונים ולצילומים הנפלאים שלך. תודה!
      מסקרנות אותי הצנצנות שלך

      הגב
  2. תודה, נראה ממש מעשי ומזמין (לזוגתי ולבת),
    שאלה של רצון לזירוז, איזה קמת יכול להחליף את ה-"כוסמת הירוקה"?
    תודה

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן