בורקס גבינת שקדים ותרד

| 4/07/2021

בורקס בשישי זה משהו שהרבה זמן רציתי. בלי גבינה ובלי גלוטן קצת רחוק… כשנמצאה גבינת השקדים וראיתי שאורז עובר טוב החיבור נולד.

גבינת שקדים סמיכה ומלוחה הרבה תרד. קריספיות מעלה האורז שפוגשים בשמן זית בחום גבוהה. אשכרה בורקס ללא גלוטן וללא חלב!! אפילו טבעוני

עוד על הכנת חלב שקדים כאן, ועל תהליך הכנת בגבינה כדורי לאבנה שקדים בשמן זית

ארוחת טבעונית של בורקס גבינה ותרד עם סלט אספרגוס וטחינה

כמותזמן הכנה
12 בורקסים שעה ורבע

מרכיבים לבורקס
 12 דפי אורז
 צרור מנגולד או תרד טורקי
 בצל גדול קצוץ דק
 חופן שומשום
 שמן זית להברשה
 250 גרם גבינת שקדים
מרכיבים לגבינת השקדים
 250 גרם שקדים טבעים
 חצי ליטר מים מינרלים
 כפית אבקת שום
 כפית מלח
 לימון

להכנת הגבינה
1

משרה את השקדים ל24 שעות
שוטפת ומניחה בקערה גדולה ומכסה בשפע של מים רותחים
מקלפת, המים החמים עוזרים לקליפה החומה לרדת בקלות

2

את השקדים מעבירה לבלנדר
לנו יש נינג'ה בכוסות זה ניטחן טוב בכד הגדול פחות
טוחנת בשני סבבים כאשר בכל סבב יש לפחות ספל מים מינרלים
מוסיפה גם חצי כפית מלח לכל טחינה
התוצאה היא חלב שקדים עם פולפה עדינה של השקדים
הפעם לא מסננות אותה כי רוצות גבינה יותר מוצקה
את החלב מעבירה לסיר
מביאה לרתיחה ומוסיפה מיץ מלימון שלם
מכבה את האש, מערבבת טוב ומכסה
עוד כ45 דקות הגבינה תתגבש קצת ואפשר יהיה להמשיך

3

טועמת את הגבינה זה הזמן להוסיף אבקת שום ועוד מלח לטעמכן
פורסת חיתול בד, בד כותנה, או מגבת מטבח נקיה
כדאי להריח שאין ריח של כביסה
שופכת את הגבינה ואוספת את שולי הבד
השק הזה שיש בו עכשיו גבינה צריך להיתלות עם קערה מתחת לאיסוף הנוזלים
את הקונסטרוקציה שאילתרתן תניחו ל12-24 שעות לטפטף

להרכבת הבורקס
4

קוצצת דק בצל גדול ומטגנת בשמן זית
מוסיפה לבצל את הגבעולים של המנגולד קצוצים דק
מטגנת שתים שלוש דקות ומוסיפה את שאר העלה קצוץ גס
אם משתמשות רק בתרד קוצצות גס את העלים ומוסיפות לבצל
קצת מלח ודקה שתים על האש לצמצם נוזלים
מערבבת את התרד והגבינה וטועמת, זה המילוי

5

דפי האורז
בוחרת בקטנים עגולים כי הם נוחים לי בתפעול ובמידה
דרושה טיפה מיומנות כי הדף נוטה להידבק לעצמו
מכינה קערה גדולה עם מים חמים ומכניסה את הדף לשניה למים הרותחים בעזרת מלקחים
מוציאה לקרש ומניחה במרכז מילוי

6

סוגרת את הדף מעל המילוי בשני צדדים ואז מגלגלת מאחד הכיוונים כמו עלה גפן

7

ממשיכה ככה עם כל הכמות
מניחה בתבנית מרופדת בניר אפיה, מברישה בשמן זית ובוזקת שומשום

8

אופה בחום של 200 מעלות כ45 דקות אחרי חצי שעה הופכת ומברישה שוב בשמן ושומשום

Ingredients

מרכיבים לבורקס
 12 דפי אורז
 צרור מנגולד או תרד טורקי
 בצל גדול קצוץ דק
 חופן שומשום
 שמן זית להברשה
 250 גרם גבינת שקדים
מרכיבים לגבינת השקדים
 250 גרם שקדים טבעים
 חצי ליטר מים מינרלים
 כפית אבקת שום
 כפית מלח
 לימון

Directions

להכנת הגבינה
1

משרה את השקדים ל24 שעות
שוטפת ומניחה בקערה גדולה ומכסה בשפע של מים רותחים
מקלפת, המים החמים עוזרים לקליפה החומה לרדת בקלות

2

את השקדים מעבירה לבלנדר
לנו יש נינג'ה בכוסות זה ניטחן טוב בכד הגדול פחות
טוחנת בשני סבבים כאשר בכל סבב יש לפחות ספל מים מינרלים
מוסיפה גם חצי כפית מלח לכל טחינה
התוצאה היא חלב שקדים עם פולפה עדינה של השקדים
הפעם לא מסננות אותה כי רוצות גבינה יותר מוצקה
את החלב מעבירה לסיר
מביאה לרתיחה ומוסיפה מיץ מלימון שלם
מכבה את האש, מערבבת טוב ומכסה
עוד כ45 דקות הגבינה תתגבש קצת ואפשר יהיה להמשיך

3

טועמת את הגבינה זה הזמן להוסיף אבקת שום ועוד מלח לטעמכן
פורסת חיתול בד, בד כותנה, או מגבת מטבח נקיה
כדאי להריח שאין ריח של כביסה
שופכת את הגבינה ואוספת את שולי הבד
השק הזה שיש בו עכשיו גבינה צריך להיתלות עם קערה מתחת לאיסוף הנוזלים
את הקונסטרוקציה שאילתרתן תניחו ל12-24 שעות לטפטף

להרכבת הבורקס
4

קוצצת דק בצל גדול ומטגנת בשמן זית
מוסיפה לבצל את הגבעולים של המנגולד קצוצים דק
מטגנת שתים שלוש דקות ומוסיפה את שאר העלה קצוץ גס
אם משתמשות רק בתרד קוצצות גס את העלים ומוסיפות לבצל
קצת מלח ודקה שתים על האש לצמצם נוזלים
מערבבת את התרד והגבינה וטועמת, זה המילוי

5

דפי האורז
בוחרת בקטנים עגולים כי הם נוחים לי בתפעול ובמידה
דרושה טיפה מיומנות כי הדף נוטה להידבק לעצמו
מכינה קערה גדולה עם מים חמים ומכניסה את הדף לשניה למים הרותחים בעזרת מלקחים
מוציאה לקרש ומניחה במרכז מילוי

6

סוגרת את הדף מעל המילוי בשני צדדים ואז מגלגלת מאחד הכיוונים כמו עלה גפן

7

ממשיכה ככה עם כל הכמות
מניחה בתבנית מרופדת בניר אפיה, מברישה בשמן זית ובוזקת שומשום

8

אופה בחום של 200 מעלות כ45 דקות אחרי חצי שעה הופכת ומברישה שוב בשמן ושומשום

בורקס גבינת שקדים ותרד

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

בורקס גבינה טבעוני בדפי אורז לפני אפיהארוחת שישי טבעונית עם בורקס

2 תגובות

  1. צביאור

    היי
    שאלה לגבי הבורקס אורז:

    לא נעשה צמיגי לאחר האפייה כשהכל מתקרר ומעט חוזר לספוג לחות ?

    השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בוקר. מאפים מלוחים

מאפה זוקיני שטוח

מאפה זוקיני שטוח

פשטידה, כאילו אי פעם דמינתי שיהיה לי בלוג עם מתכון לפשטידה. אז מאפה רק בשביל ההרגשה. השילוב של שמיר וזוקיני יש בו משהו מדויק, גבינת פטה מוסיפה רוח ים

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

אני אוהבת מרק בצל ועוגה פריכה. הגאלט הפרוע הזה, יש בו בצלים סגולים מקורמלים בסבלנות עד לריבת בצל סמיכה. הבצק מקמח קסאווה וחמאה, פריך ויציב. מתוק, מלוח ונמס בפה