בבקה ללא גלוטן עם בצק מחמצת לפני אפיה

בבקה שוקולד ללא גלוטן מקמחי מקור עם מחמצת

בבקה שוקולד, עוגת מחמצת כמו עוגת שמרים שוקולד, רק עם מחמצת וקמחים ללא גלוטן.

בבקה עשויה מבצק חלה עם קמחי מקור ללא גלוטן ומחמצת, הבצק מועשר בביצים וחמאה, הוא רך יותר העדר הגלוטן מחייב לקרר אותו טוב לפני הגלגול. זה יוצא מאוד טעים ועמוק, פחות בחמוצים יותר בעושר של הדגנים המותססים.

מילוי השוקולד יכול להיות עסיסי מאוד ונוזלי, עם הרבה שוקולד וחמאה. או מילוי שוקולד מוצק יותר שדומה קצת לבראוניז מועשר באבקת שקדים. שתי הגירסאות כאן, שתיהם טובות מאוד!

המתכון כאן מספיק לשתי עוגות בגודל אינגליש

בבקה שוקולד ללא גלוטן

בבקה

עוגת שמרים מגולגלת עם מילית שוקולד, בבקה. כאן זו עוגת מחמצת, בצק עם מחמצת מקמחי מקור ללא גלוטן. זה נותן טקסטורה ומרקם טובים. השימוש כאן הוא בקמח אורז מלא וקמח כוסמת ירוקה, קצת יותר עמילנים מבלחם מחמצת. הבצק מועשר בביצים וחמאה, קצת כמו בצק חלה. זה בצק שצריך לעבוד איתו קר.

מחמצת

מחמצת ללא גלוטן מקמחי מקור זו מתנה אמיתית! התעסקות של שבוע ואחר כך תחזוקה קלה. עוגת מחמצת כמו עוגת שמרים צריכה את התסיסה כדי לקבל בצק רך וגמיש. המחמצת נותנת טעם ומרקם מושלמים, והאפיה יחסית פשוטה. הקמחים בבצק הם קמחי דגנים מלאים אורגנים שעוברים גם התססה ככה שכל הענין קל יחסית לעיכול

עיצוב בבקה שוקולד ללא גלוטן עם מילית שוקולד עסיסית

מילית שוקולד אסופה

הבצק הזה מועשר בביצים וחמאה, צריך לעבוד איתו שהוא קר ממש מהמקרר. לרדד על נייר אפיה כדי שיהיה נוח לגלגל.

המילית מועשרת בשקדים טחונים שנותנים לה עוד גוף, הגירסה הזו קלה יותר לעיצוב.

אחרי הגילגול מחזירים את הבצק עם המילוי לשעה לפחות למקרר, השוקולד והחמאה מתמצקים חזרה ואז אפשר לגלגל בקלות את הבבקה

מילית שוקולד עסיסית

אם רוצים בבקה יותר עסיסית, אפשר לבחור במילית ללא שקדים, גם אז העיצוב הוא רק אחרי שהבצק עם המילית היו במקרר לפחות שעה

עוד אופציות למילוי

כמו בבצק שמרים, בצק מחמצת ללא גלוטן יכול לשמש לשלל מילויים, כמה דוגמאות

אפשר להשתמש בנוטלה ושוקולד קצוץ אפשר להשתמש בנוטלה הום מייד.

חמאה עם סוכר וקינמון, או מילית פרג כמו של אוזני המן

מילית לבבקה ללא גלוטן מועשרת בשקדים

ככה עושה

בבקה שוקולד ללא גלוטן מקמחי מקור עם מחמצת מתכון

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה1 hour 20 minutes
התפחה12 hours
מנות2 עוגות
חופשי מאלרגנים
nutfree
glutenfree

מרכיבים

בצק מקדים

תערובת קמחי מקור

  • 60 עמילן תפוחי אדמה
  • 80 קמח טפיוקה
  • 80 קמח כוסמת ירוקה אורגני
  • 80 קמח אורז מלא אורגני
  • ½ כפית שמרים יבשים
  • ½ כפית מלח דק

רטובים

  • 1 ביצה L
  • 1 חלמון
  • 240 גרם מים מטוהרים
  • 70 גרם סוכר חום
  • 18 גרם פסיליום
  • 10 גרם פשתן טחון
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 1 כף חומץ תפוחים

מילית שוקולד עסיסית

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות קקאו הולנדי כהה
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • ¼ כפית מלח דק

מילית שוקולד אסופה

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד חלב
  • 50 גרם חמאה
  • כוס חלב או חלב שקדים
  • 2 כפות קקאו הולנדי כהה
  • 3 כפות מייפל
  • ¾ כוס קמח שקדים דק

הכנות

בצק מקדים Preferment

  • בקערת זכוכית שמה את המחמצת בשיאה, מוסיפה מים חמימים ומערבבת, מוסיפה קמח ומערבבת. מכסה במגבת רטובה ומניחה במקום חמים 22-28 מעלות לתסיסה. כאשר רואים כיפה יפה של תסיסה ובועות, זו אינדיקציה שהבצק המקדים פעיל. יכול לקחת מ 4 שעות עד 12

בצק מחמצת

  • בקערה מוזגת מים מטוהרים, מוסיפה את הביצה ואת החלמון הנוסף, מערבבת. מוסיפה פסיליום טחון, זרעי פישתן טחונים סוכר חום וחומץ. מערבבת טוב. מניחה לעשר דקות עד שהפסיליום יתפשט ויווצר ג'ל
  • מוסיפה את הבצק המקדים התוסס, לתערובת הרטובים ומערבבת טוב.

תערובת קמחים

  • מניחה קערה על המשקל ומאפסת שוקלת את הקמחים. קמח תפוחי אדמה וקמח טפיוקה שהם העמילנים. קמח כוסמת ירוקה וקמח אורז מלא מהצד של הדגנים המלאים. אפשר להחליף את הכוסמת הירוקה בטף בהיר או קמח סורגום. מוסיפה את השמרים היבשים. מערבבת טוב
  • מעבירה לקערת הקמחים חצי מתערובת הרטובים ומערבבת קצת בכף עץ. מוסיפה את שארית הרטובים. בעזרת כף עץ מערבבת טוב במשך כמה דקות עד שהתערובת מאוחדת טוב, חלקה ואין בה גושים.
    מוציאה למשטח עבודה, אם הבצק קצת רטוב אפשר לקמח בטיפה קמח אורז מלא. מוסיפה את החמאה הרכה ואת המלח ומטמיעה אותם לתוך הבצק, אפשר להעזר בקלף אפיה כדי לאסוף את הבצק לכדור הומוגני, יתכן ויהיה צריך עוד קצת קמח אורז מלא.
    מכסה ומניחה בצד לתת לבצק להתארגן בתוך עצמו
    מעבירה את הבצק לקערת זכוכית מכסה בנילון ומעבירה ללילה או 24 שעות של תסיסה במקרר

מילית שוקולד עסיסית

  • קוצצת את השוקולד וחותכת את החמאה לקוביות, מעבירה לקערת מתכת ומעמידה על סיר עם מים חמים (בו מרי) על אש קטנה עד שהשוקולד והחמאה נמסים
    מוסיפה את השמנת המתוקה ואת הסוכר, מערבבת עד שהסוכר נמס
    מורידה מהאש מוסיפה קקאו משובח קינמון ומעט מלח. מקררת את המילית במקרר עד למרקם חלק וקל למריחה

מילית שוקולד אסופה

  • קוצצת את שני סוגי השוקולד וחותכת את החמאה לקוביות, מעבירה לקערת מתכת ומעמידה על סיר עם מים חמים (בו מרי) על אש קטנה עד שהשוקולד והחמאה נמסים
    מוסיפה את החלב והמיפל, מערבבת עד שהסוכר נמס
    מורידה מהאש מוסיפה קקאו משובח ומעט מלח ואת קמח השקדים. מקררת את המילית עד למרקם נוח למריחה

הרכבת העוגות

  • מוציאה את הבצק מהמקרר ומחלקת לשני חלקים. אחד חוזר למקרר עד לתורו.
    לשמה מעט את הבצק, הוא ירגיש קצת שביר, אבל לא באמת הוא מתארגן חזרה עם קצת לישה.
    על נייר אפיה עם מעט קמח אורז מרדדת למלבן של כ 40 על 30 סמ
    מורחת את המילית עד לשולים.
    בעזרת נייר האפיה מגלגלת את הבצק מהחלק הצר לגליל מהודק.
    מעבירה למקרר לחצי שעה
    בנתיים מכינה את השניה
    מריחה של מילוי שוקולד על בצק מחמצת ללא גלוטן
  • מוציאה מהמקרר, בתקווה שהחמאה והשוקולד במילוי התקשו חזרה ויהיה נוח לגלגל את העוגה
    בעזרת סכין חדה חותכת את הגלילה במרכזה
    פותחת את הגליל ככה שהחתך פונה למעלה.
    מסדרת את שני צידי הגלילה למעין בורג ששני החלקים שזורים בו
    מעבירה לנייר אפיה ומשם לתבנית אינגליש
    קיפול וגלגול של בורג שוקולד
  • התפחה
    מכסה את העוגות במגבת ומניחה לתפיחה במקום חמים, שעה שעתים עד שרואים תפיחה ברורה.
    קראנץ שוקולד מחמצת ללא גלוטן אחרי התפחה
  • אפיה
    מחממת תנור לחום של 200 מעלות.
    שהתנור חם אופה עם נייר אלומניום מעל משהו כמו 45 דקות. מסירה את הנייר לעוד 15 עד 20 דקות
  • סירופ
    מכינה סירופ מחלקים שוים של סוכר ומים ומשקה את העוגה. זה לא חובה אבל מוסיף לעסיסיות. פה גם אפשר להוסיף טעמים של ורדים, רום או ברנדי
  • זהו, שתי עוגות, אחת יותר רטובה אחת יותר אסופה. שומרת במקרר
בבקה שוקולד ללא גלוטן בצק מקמחי מקור ומחמצת
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . סיר לשבת

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “בבקה שוקולד ללא גלוטן מקמחי מקור עם מחמצת”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן