באבא גנוש זוקיני

29/06/2021

הרעיון לשרוף זוקיני כאילו היו חצילים נאסף מהפד של האינסטגרם. ראיתי את אוטולנגי מפליא בטיפול גאוני בחומר הגלם זוקיני
משם היה ברור שבימים בקרובים נאכל גירסאות של דלועים שרופים בתנור. בתוספת נותני הטעם שמיוחסים לבאבא גנוש. נוסף סלט לפריסה ואיזה כיף זה להרגיש סלט חצילים בלי לסבול מתופעות הלוואי

Prep Time20 minsCook Time40 mins

לסלט
 4 זוקיני גדולים
 2 שיני שום מגורדות דק
 גרידה מלימון טרי
 מיץ מלימון עסיסי
 חצי כוס טחינה גולמית
 מלח
להגשה
 שמן זית מעולה
 עלי זעתר מיובשים
 צנוברים

1

בוחרת זוקיני גדולים ושמנים
מכניסה לתנור על החום הכי גבוהה

2

אחרי כ-20 דקות, בודקת הופכת, לעוד 20 דקות העיקר שיהיה שרוף

3

חוצא את הזוקיני לאורך
בעזרת כף מוציאה את בשר הזוקיני הכי קרוב לקליפה
לא משנה עם קצת שרוף ישאר זה יועיל לטעם

4

את בשר הזוקיני מעבירה למסננת
אחרי כחצי שעה יצא מלא נוזל מריר
ניראה ממש כמו חציל

5

מעבירה את בשר הזוקיני לקרש עבודה
עושה גומה קטנה במרכז ומוסיפה את חומרי הסלט
המון לימון, שום מגורד דק, גרידת לימון, מלח וטחינה גולמית

6

בעזרת מזלג מאחדת את החומרים
יתכן ויהיה צורך בעוד לימון או מלח
לא צריך מעט מים לטחינה, אלה עם נתתן לקישוא לעמוד לילה, אז אולי כן
יוצא משהוא כזה שניראה דומה סלט חצילים בטחינה והטעם שלו די דומה, בכיוון של יותר עדין

7

להגשה
מניחה כמה כפות בצלחת עמוקה
מעל מפזרת חופן של צנוברים קלויים
מסביב שמן זית טעים וקצת עלים של אזוב שיבשתי
עם צלחת ירקות קשים זה דיפ אולטמטיבי

Ingredients

לסלט
 4 זוקיני גדולים
 2 שיני שום מגורדות דק
 גרידה מלימון טרי
 מיץ מלימון עסיסי
 חצי כוס טחינה גולמית
 מלח
להגשה
 שמן זית מעולה
 עלי זעתר מיובשים
 צנוברים

Directions

1

בוחרת זוקיני גדולים ושמנים
מכניסה לתנור על החום הכי גבוהה

2

אחרי כ-20 דקות, בודקת הופכת, לעוד 20 דקות העיקר שיהיה שרוף

3

חוצא את הזוקיני לאורך
בעזרת כף מוציאה את בשר הזוקיני הכי קרוב לקליפה
לא משנה עם קצת שרוף ישאר זה יועיל לטעם

4

את בשר הזוקיני מעבירה למסננת
אחרי כחצי שעה יצא מלא נוזל מריר
ניראה ממש כמו חציל

5

מעבירה את בשר הזוקיני לקרש עבודה
עושה גומה קטנה במרכז ומוסיפה את חומרי הסלט
המון לימון, שום מגורד דק, גרידת לימון, מלח וטחינה גולמית

6

בעזרת מזלג מאחדת את החומרים
יתכן ויהיה צורך בעוד לימון או מלח
לא צריך מעט מים לטחינה, אלה עם נתתן לקישוא לעמוד לילה, אז אולי כן
יוצא משהוא כזה שניראה דומה סלט חצילים בטחינה והטעם שלו די דומה, בכיוון של יותר עדין

7

להגשה
מניחה כמה כפות בצלחת עמוקה
מעל מפזרת חופן של צנוברים קלויים
מסביב שמן זית טעים וקצת עלים של אזוב שיבשתי
עם צלחת ירקות קשים זה דיפ אולטמטיבי

באבא גנוש זוקיני

באבא גנוש זוקיני

הרעיון לשרוף זוקיני כאילו היו חצילים נאסף מהפד של האינסטגרם. ראיתי את אוטולנגי מפליא בטיפול גאוני בחומר הגלם זוקיני
משם היה ברור שבימים בקרובים נאכל גירסאות של דלועים שרופים בתנור. בתוספת נותני הטעם שמיוחסים לבאבא גנוש. נוסף סלט לפריסה ואיזה כיף זה להרגיש סלט חצילים בלי לסבול מתופעות הלוואי

Prep Time20 minsCook Time40 mins

לסלט
 4 זוקיני גדולים
 2 שיני שום מגורדות דק
 גרידה מלימון טרי
 מיץ מלימון עסיסי
 חצי כוס טחינה גולמית
 מלח
להגשה
 שמן זית מעולה
 עלי זעתר מיובשים
 צנוברים

1

בוחרת זוקיני גדולים ושמנים
מכניסה לתנור על החום הכי גבוהה

2

אחרי כ-20 דקות, בודקת הופכת, לעוד 20 דקות העיקר שיהיה שרוף

3

חוצא את הזוקיני לאורך
בעזרת כף מוציאה את בשר הזוקיני הכי קרוב לקליפה
לא משנה עם קצת שרוף ישאר זה יועיל לטעם

4

את בשר הזוקיני מעבירה למסננת
אחרי כחצי שעה יצא מלא נוזל מריר
ניראה ממש כמו חציל

5

מעבירה את בשר הזוקיני לקרש עבודה
עושה גומה קטנה במרכז ומוסיפה את חומרי הסלט
המון לימון, שום מגורד דק, גרידת לימון, מלח וטחינה גולמית

6

בעזרת מזלג מאחדת את החומרים
יתכן ויהיה צורך בעוד לימון או מלח
לא צריך מעט מים לטחינה, אלה עם נתתן לקישוא לעמוד לילה, אז אולי כן
יוצא משהוא כזה שניראה דומה סלט חצילים בטחינה והטעם שלו די דומה, בכיוון של יותר עדין

7

להגשה
מניחה כמה כפות בצלחת עמוקה
מעל מפזרת חופן של צנוברים קלויים
מסביב שמן זית טעים וקצת עלים של אזוב שיבשתי
עם צלחת ירקות קשים זה דיפ אולטמטיבי

Ingredients

לסלט
 4 זוקיני גדולים
 2 שיני שום מגורדות דק
 גרידה מלימון טרי
 מיץ מלימון עסיסי
 חצי כוס טחינה גולמית
 מלח
להגשה
 שמן זית מעולה
 עלי זעתר מיובשים
 צנוברים

Directions

1

בוחרת זוקיני גדולים ושמנים
מכניסה לתנור על החום הכי גבוהה

2

אחרי כ-20 דקות, בודקת הופכת, לעוד 20 דקות העיקר שיהיה שרוף

3

חוצא את הזוקיני לאורך
בעזרת כף מוציאה את בשר הזוקיני הכי קרוב לקליפה
לא משנה עם קצת שרוף ישאר זה יועיל לטעם

4

את בשר הזוקיני מעבירה למסננת
אחרי כחצי שעה יצא מלא נוזל מריר
ניראה ממש כמו חציל

5

מעבירה את בשר הזוקיני לקרש עבודה
עושה גומה קטנה במרכז ומוסיפה את חומרי הסלט
המון לימון, שום מגורד דק, גרידת לימון, מלח וטחינה גולמית

6

בעזרת מזלג מאחדת את החומרים
יתכן ויהיה צורך בעוד לימון או מלח
לא צריך מעט מים לטחינה, אלה עם נתתן לקישוא לעמוד לילה, אז אולי כן
יוצא משהוא כזה שניראה דומה סלט חצילים בטחינה והטעם שלו די דומה, בכיוון של יותר עדין

7

להגשה
מניחה כמה כפות בצלחת עמוקה
מעל מפזרת חופן של צנוברים קלויים
מסביב שמן זית טעים וקצת עלים של אזוב שיבשתי
עם צלחת ירקות קשים זה דיפ אולטמטיבי

באבא גנוש זוקיני

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *