באבא גנוש זוקיני

29/06/2021

הרעיון לשרוף זוקיני כאילו היו חצילים נאסף מהפד של האינסטגרם. ראיתי את אוטולנגי מפליא בטיפול גאוני בחומר הגלם זוקיני
משם היה ברור שבימים בקרובים נאכל גירסאות של דלועים שרופים בתנור. בתוספת נותני הטעם שמיוחסים לבאבא גנוש. נוסף סלט לפריסה ואיזה כיף זה להרגיש סלט חצילים בלי לסבול מתופעות הלוואי

Prep Time20 minsCook Time40 mins

לסלט
 4 זוקיני גדולים
 2 שיני שום מגורדות דק
 גרידה מלימון טרי
 מיץ מלימון עסיסי
 חצי כוס טחינה גולמית
 מלח
להגשה
 שמן זית מעולה
 עלי זעתר מיובשים
 צנוברים

1

בוחרת זוקיני גדולים ושמנים
מכניסה לתנור על החום הכי גבוהה

2

אחרי כ-20 דקות, בודקת הופכת, לעוד 20 דקות העיקר שיהיה שרוף

3

חוצא את הזוקיני לאורך
בעזרת כף מוציאה את בשר הזוקיני הכי קרוב לקליפה
לא משנה עם קצת שרוף ישאר זה יועיל לטעם

4

את בשר הזוקיני מעבירה למסננת
אחרי כחצי שעה יצא מלא נוזל מריר
ניראה ממש כמו חציל

5

מעבירה את בשר הזוקיני לקרש עבודה
עושה גומה קטנה במרכז ומוסיפה את חומרי הסלט
המון לימון, שום מגורד דק, גרידת לימון, מלח וטחינה גולמית

6

בעזרת מזלג מאחדת את החומרים
יתכן ויהיה צורך בעוד לימון או מלח
לא צריך מעט מים לטחינה, אלה עם נתתן לקישוא לעמוד לילה, אז אולי כן
יוצא משהוא כזה שניראה דומה סלט חצילים בטחינה והטעם שלו די דומה, בכיוון של יותר עדין

7

להגשה
מניחה כמה כפות בצלחת עמוקה
מעל מפזרת חופן של צנוברים קלויים
מסביב שמן זית טעים וקצת עלים של אזוב שיבשתי
עם צלחת ירקות קשים זה דיפ אולטמטיבי

Ingredients

לסלט
 4 זוקיני גדולים
 2 שיני שום מגורדות דק
 גרידה מלימון טרי
 מיץ מלימון עסיסי
 חצי כוס טחינה גולמית
 מלח
להגשה
 שמן זית מעולה
 עלי זעתר מיובשים
 צנוברים

Directions

1

בוחרת זוקיני גדולים ושמנים
מכניסה לתנור על החום הכי גבוהה

2

אחרי כ-20 דקות, בודקת הופכת, לעוד 20 דקות העיקר שיהיה שרוף

3

חוצא את הזוקיני לאורך
בעזרת כף מוציאה את בשר הזוקיני הכי קרוב לקליפה
לא משנה עם קצת שרוף ישאר זה יועיל לטעם

4

את בשר הזוקיני מעבירה למסננת
אחרי כחצי שעה יצא מלא נוזל מריר
ניראה ממש כמו חציל

5

מעבירה את בשר הזוקיני לקרש עבודה
עושה גומה קטנה במרכז ומוסיפה את חומרי הסלט
המון לימון, שום מגורד דק, גרידת לימון, מלח וטחינה גולמית

6

בעזרת מזלג מאחדת את החומרים
יתכן ויהיה צורך בעוד לימון או מלח
לא צריך מעט מים לטחינה, אלה עם נתתן לקישוא לעמוד לילה, אז אולי כן
יוצא משהוא כזה שניראה דומה סלט חצילים בטחינה והטעם שלו די דומה, בכיוון של יותר עדין

7

להגשה
מניחה כמה כפות בצלחת עמוקה
מעל מפזרת חופן של צנוברים קלויים
מסביב שמן זית טעים וקצת עלים של אזוב שיבשתי
עם צלחת ירקות קשים זה דיפ אולטמטיבי

באבא גנוש זוקיני

באבא גנוש זוקיני

הרעיון לשרוף זוקיני כאילו היו חצילים נאסף מהפד של האינסטגרם. ראיתי את אוטולנגי מפליא בטיפול גאוני בחומר הגלם זוקיני
משם היה ברור שבימים בקרובים נאכל גירסאות של דלועים שרופים בתנור. בתוספת נותני הטעם שמיוחסים לבאבא גנוש. נוסף סלט לפריסה ואיזה כיף זה להרגיש סלט חצילים בלי לסבול מתופעות הלוואי

Prep Time20 minsCook Time40 mins

לסלט
 4 זוקיני גדולים
 2 שיני שום מגורדות דק
 גרידה מלימון טרי
 מיץ מלימון עסיסי
 חצי כוס טחינה גולמית
 מלח
להגשה
 שמן זית מעולה
 עלי זעתר מיובשים
 צנוברים

1

בוחרת זוקיני גדולים ושמנים
מכניסה לתנור על החום הכי גבוהה

2

אחרי כ-20 דקות, בודקת הופכת, לעוד 20 דקות העיקר שיהיה שרוף

3

חוצא את הזוקיני לאורך
בעזרת כף מוציאה את בשר הזוקיני הכי קרוב לקליפה
לא משנה עם קצת שרוף ישאר זה יועיל לטעם

4

את בשר הזוקיני מעבירה למסננת
אחרי כחצי שעה יצא מלא נוזל מריר
ניראה ממש כמו חציל

5

מעבירה את בשר הזוקיני לקרש עבודה
עושה גומה קטנה במרכז ומוסיפה את חומרי הסלט
המון לימון, שום מגורד דק, גרידת לימון, מלח וטחינה גולמית

6

בעזרת מזלג מאחדת את החומרים
יתכן ויהיה צורך בעוד לימון או מלח
לא צריך מעט מים לטחינה, אלה עם נתתן לקישוא לעמוד לילה, אז אולי כן
יוצא משהוא כזה שניראה דומה סלט חצילים בטחינה והטעם שלו די דומה, בכיוון של יותר עדין

7

להגשה
מניחה כמה כפות בצלחת עמוקה
מעל מפזרת חופן של צנוברים קלויים
מסביב שמן זית טעים וקצת עלים של אזוב שיבשתי
עם צלחת ירקות קשים זה דיפ אולטמטיבי

Ingredients

לסלט
 4 זוקיני גדולים
 2 שיני שום מגורדות דק
 גרידה מלימון טרי
 מיץ מלימון עסיסי
 חצי כוס טחינה גולמית
 מלח
להגשה
 שמן זית מעולה
 עלי זעתר מיובשים
 צנוברים

Directions

1

בוחרת זוקיני גדולים ושמנים
מכניסה לתנור על החום הכי גבוהה

2

אחרי כ-20 דקות, בודקת הופכת, לעוד 20 דקות העיקר שיהיה שרוף

3

חוצא את הזוקיני לאורך
בעזרת כף מוציאה את בשר הזוקיני הכי קרוב לקליפה
לא משנה עם קצת שרוף ישאר זה יועיל לטעם

4

את בשר הזוקיני מעבירה למסננת
אחרי כחצי שעה יצא מלא נוזל מריר
ניראה ממש כמו חציל

5

מעבירה את בשר הזוקיני לקרש עבודה
עושה גומה קטנה במרכז ומוסיפה את חומרי הסלט
המון לימון, שום מגורד דק, גרידת לימון, מלח וטחינה גולמית

6

בעזרת מזלג מאחדת את החומרים
יתכן ויהיה צורך בעוד לימון או מלח
לא צריך מעט מים לטחינה, אלה עם נתתן לקישוא לעמוד לילה, אז אולי כן
יוצא משהוא כזה שניראה דומה סלט חצילים בטחינה והטעם שלו די דומה, בכיוון של יותר עדין

7

להגשה
מניחה כמה כפות בצלחת עמוקה
מעל מפזרת חופן של צנוברים קלויים
מסביב שמן זית טעים וקצת עלים של אזוב שיבשתי
עם צלחת ירקות קשים זה דיפ אולטמטיבי

באבא גנוש זוקיני

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: ממרחים. סלט

סלט כל חלקי הסלק

סלט כל חלקי הסלק

סלק ועלים של סלק זה רצף אחד, אין בעצם שום סיבה לזרוק את העלים הם טעימים ומאוד מזינים. בדרך כלל נמצא את הסלק קטום מעליו וחבל. הסלט הזה חוגג את כולו. ולמה לא

סלט מלפפונים, פקוס וחרוש בסוף הקיץ

סלט מלפפונים, פקוס וחרוש בסוף הקיץ

סיבוב בואדי ניסנס הניב שלל עונתי של מלפפונים, פקוס, חרוש ותפוחים קטנים פציחים. בחצר ענבי איזבלה הבשילו. כולם יחד עם חומץ של תפוחים צהובים ופיסטוקים שיש בהם את כל הצבעים

סביצ'ה מנגו וטרחון

סביצ'ה מנגו וטרחון

השילוב של מנגו ליים וכוסברה הוא מושלם, תוסיפו לו דג ים לבן טרי עם בשר מוצק ויש לכן סלט מרענן מלא טעמים של חופים רחוקים