סיר של ארטישוקים ממולאים בקבב דגים עם לימון כבוש

ארטישוק ממולא בקבב דג ים מבושל ברוטב לימון כבוש

הירוקים של האביב שואפים לשולחן הסדר. חגיגים, טריים ולימונים.

ארטישוק ושום ירוק בול בעונה.

יש מנה קלאסית שממלאים תחתיות ארטישוק בבשר. חברה ספרה לי על כזה עם דג.

השתמשתי בפלמידה לבנה שזה דג ים נהדר

זה הטייק שלי לפסח השנה, צהוב שומי ולימוני עם דגש של לימון כבוש

כיף ארטישוק טרי מקולף ואפשר גם להשתמש בשקית תחתיות קפואה

סיר של ארטישוקים ממולאים בקבב דגים עם לימון כבוש

ארטישוק ממולא

פסח זה הזמן של הארטישוק, וגם של ידים עובדות. יש הבדל בין ארטישוק טרי מקולף, אם אפשר לקרוא למלאכה הזו של מריטה וחיתוך תחת מי לימון קילוף. כך או כך צריך תחתיות של ארטישוק

המילוי המסורתי למנה הזו הוא עם בשר, שזה סבבה, אבל דג ולימון וארטישוק זה חיבור שווה.

קציצות דג

אפשר לבחור בכל דג ים טרי לבן או לברק מפולט, התיבול הוא כורכום ירוקים והמון בצל מטוגן. קציצות דג לא חיבות ביצה, אפשר ללוש אותן טוב והחלבון יקשור את המסה

לרוטב משתמשת בלימון או ליים כבוש. שווה להחזיק צינצנת כזו במקרר במיוחד עם אתו בענין של דגים

פרוטוקול פליאו אוטואימוני

ארטישוק ודג תואמי פרוטוקול, הטיגון עם ביצה וקורנפלור לא. אם החזרתן ביצה טגנו עם ביצה, אם לא, דלגו על החלק של הטיגון ישר לבנית הסיר. תואם פרוטוקול פליאו אוטואימוני

ככה עושה

ארטישוק טרי ממולא בקבב של דג ים מבושל ברוטב עם לימון כבוש

הכנות2 hours
זמן בישול אפיה1 hour
מנות15 יחידות
חופשי מאלרגנים
grainfree
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

ארטישוקים

  • 16 לבבות ארטישוק טריים נקיים
  • או שקית של תחתיות קפואות
  • ½ כוס מיץ לימון אם משתמשות בארטישוק טרי

מילוי

  • 500 גרם פילה ים לבן טרי פלמידה לבנה, מוסר ים, אינטיאס
  • 1 בצל ענק קצוץ דק מטוגן לאט בשפע של שמן זית עד שקיפות
  • ½ צרור כוסברה
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 1 כפית שורש כורכום מגורד
  • 2 מקלות סלרי
  • מלח

טיגון

  • 1 כוס שמן זית
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קורנפלאוור

רוטב

  • 1 שורש סלרי מגורד גס
  • 1 גזר גדול מגורד גס
  • 15 שיני שום קלופות
  • 1 כף שורש כורכום טרי מגורד דק
  • ½ צרור כוסברה קצוץ גס
  • ½ כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 6 פרוסות ליים כבוש
  • מלח ופלפל שחור

הכנות

ארטישוקים

  • שיא העונה של ארטישוקים טריים. אמנם זה די ארוך לנקות אותם אבל פעם בשנה.
    אם בחרתן לנקות תכינו קערה גדולה עם מים ולימון
    התהליך הוא לחתוך בסכין מסור לרוחב בערך חצי מהארטישוק, בקו הדימיוני של התחתית.
    עם קולפן מנקה את התחתית והגבעול. בעזרת כפית חופרת להוציא את השערות. די מפתה להשאיר הרבה ארטישוק, אבל כדאי להיפטר מכל חלק פחות אכיל.
    מעבירה לקערת מי הלימון… ככה את כולם
    ואפשר גם להשתמש בשקית של קפואים, לחלוט אותם לכמה דקות כדי שלא יהיה זכר לריח מקפיא
    ארטישוק טרי

למילוי

  • קוצצת דק בצל לבן ענק ומטגנת בשפע של שמן זית. מקררת את הבצל ומעבירה לכערה
    טוחנת בפולסים את פילה הדג, או מבקשת טחון אצל הדיג. כל דג לבן יתאים, מעבירה גם אותו לקערה
    קוצצת בפוד פרוססור את הירוקים, ומגרדת את הכורכום. מוסיפה גם אותם. ממליחה ומפלפלת
    לשה טוב כדי שהחלבון של הדג יקשור את העיסה
    מרכיבים למילוי של ארטישוק בקבב דגים

הרכבת הארטישוק

  • מקבבת כדור גדול ומכניסה אותו לתוך הארטישוק, כיף שיש כיפה גדולה. אין מה לפחד שהיא תיפול, בהמשך נצפה ונטגן והכיפה תישמר במקומה.
    עושה ככה עם כל הארטישוקים. עם נישאר קצת מגביהה את הכיפות
    תערובת קבב דג ממולאת ארטישוק

ציפוי וטיגון

  • בצלחת מפזרת קורנפלור ומגלגלת את הארטישוקים הממולאים בקמח
    בקערית מערבבת שתי ביצים מוסיפה קצת כורכום ומלח
    במחבת קטן מחממת את שמן הזית
    טובלת ארטישוק ממולא בביצה ומעבירה למחבת, עושה בנגלות
    אחרי דקה שתים הופכת ככה שכל הכיונים של הארטישוק מטוגנים
    מניחה בצד
    ארטישוקים ממולאים אחרי טיגון

בניית הרוטב

  • בסיר שטוח עדיף כזה עם תחתית עבה ומיכסה טוב שיכול להיכנס לתנור, שמה כמה כפות של שמן זית
    מוסיפה שפע של שיני שום שלמות ומשחימה אותן קצת, מוסיפה שורש סלרי מגורד גס וגזר גדול מגורד גס, מוסיפה גם שורש כורכום מגורד דק.
    מטגנת קצת ומומסיפה גם כוסברה קצוצה גס.
    מוסיפה מיץ לימון ומים חמים, קצת מלח ופלפל וכפית דבש.
    נותנת כמה דקות לאיחוד טעמים. טועמת ומתקנת.
    מוסיפה את הארטישוקים המטוגנים מעמידה אותם על הבסיס של הארטישוק והמילוי למעלהומסדרת אותפ בצפיפות. דואגת שהמים יכסו את החלק עם הארטישוק. בין לבין מפזרת לימון כבוש קצוץ.
    ארטישוקים ממולאים ורוטב
  • מכסה ומבשלת 40 עד 50 דקות באש בינונית ברתיחה מאוד עדינה.
    שמוכן כדאי להעביר למקרר, יכול בקלות לחכות יום במקרר עד להגשה
  • להגשה חימום עדין
    מספיק ארטישוק אחד למנה ראשונה עם מעט רוטב
    ארטישוק ממולא בקבב דג מוגש עם רוטב
מתכון להדפסה
Cuisineדל פחממה . חופשי מגלוטן . פליאו . פליאו אוטואימוני
סיר של ארטישוקים ממולאים בקבב דגים עם לימון כבוש
סיר של ארטישוקים ממולאים בקבב דגים עם לימון כבוש

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

איך מתסיסים בקיץ, כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, חומץ ביתי, קימצ'י

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן