ארטישוק בשמן זית ושום

מפתיע כמה שזה טעים, ארטישוק קונפי עם המון שום וארומה של שמן זית, בעונה באזור פסח כיף להביא ארגז ולהתישב יחד לגלף.

חומרי גלם מקומים

ככה עושה

ארטישוק בשמן זית ושום טרי

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה30 minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • 12 ארטישוקים טריים
  • ראש שום מופרד לשיניים קלופות
  • 1 ליטר שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • גבעולי טימין

הכנות

  • בוחרת בארטישוקים עם גבעול ופרח סגור
    חותכת את גבעול הארטישוק כך ששארו כ-4 ס"מ. מסירה את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברת את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירה אותהבעזרת הסכין ממשיכה לקלף מסביב לארטישוק עד שמגיעים לליבה נקיה
    מוציאה את השערות בכפית ומעבירים לקערה עם מיץ לימון
  • מניחה את הארטישוקים בסיר, גבעול כלפי מעלה. ממלאת את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפה את שיני השום, טימין וממליחים. מביאה לכמעט רתיחה, מנמיכה לבעבוע מאוד עדין. מבשלת כ-30 דקות
    מעבירה לצינצנות מעוקרות הכי טוב לשמור במקרר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן