ארטישוק בשמן זית ושום
מפתיע כמה שזה טעים, ארטישוק קונפי עם המון שום וארומה של שמן זית, בעונה באזור פסח כיף להביא ארגז ולהתישב יחד לגלף. הידיים יהיו שחורות ודקורות ובסיר יהיה ביסם של אושר להרבה זמן
חותכת את גבעול הארטישוק כך ששארו כ-4 ס"מ. מסירה את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברת את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירה אותה
בעזרת הסכין ממשיכה לקלף מסביב לארטישוק עד שמגיעים לליבה נקיה
מוציאה את השערות בכפית ומעבירים לקערה עם מיץ לימון
מניחה את הארטישוקים בסיר, גבעול כלפי מעלה. ממלאת את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפה את שיני השום, טימין וממליחים. מביאה לכמעט רתיחה, מנמיכה לבעבוע מאוד עדין. מבשלת כ-30 דקות
מעבירה לצינצנות מעוקרות הכי טוב לשמור במקרר
Ingredients
Directions
חותכת את גבעול הארטישוק כך ששארו כ-4 ס"מ. מסירה את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברת את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירה אותה
בעזרת הסכין ממשיכה לקלף מסביב לארטישוק עד שמגיעים לליבה נקיה
מוציאה את השערות בכפית ומעבירים לקערה עם מיץ לימון
מניחה את הארטישוקים בסיר, גבעול כלפי מעלה. ממלאת את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפה את שיני השום, טימין וממליחים. מביאה לכמעט רתיחה, מנמיכה לבעבוע מאוד עדין. מבשלת כ-30 דקות
מעבירה לצינצנות מעוקרות הכי טוב לשמור במקרר
קישורים
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

אספרגוס עטוף בביקון
אספרגוס וביקון, כמה פשוט וכמה טעים. מה שצריך זה אספרגוס טרי ופרוסות דקות של ביקון, כמה דקות מתחת לגריל ויש ביס קריספי וירוק מלא טעם ומושחת במידה. מעט פחמימות המון טעם ובונוס של שחרור נוזלים

במיה מטוגנת בשומן טלה ולימון
במיה מטוגנת זו קלאסיקה, הלימון שובר קצת את השומניות. שומן טלה מתחבר טבעי לבמיה ונספג בה בעדינות

טי בון טלה וירקות ירוקים בשומן של עצמו
טיבון טלה הוא נתח מאוד מתגמל, יש לו ביס שווה, שומן שאפשר להפריד בקלות, רכות ועדינות וקל ממש להכין אותו. מפרידה את השומן ואת הירקות שמלווים את המנה מטגנת בשומן הזה. כל חלקי הנתח 🙂

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל
סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי
0 תגובות