ארטישוק בשמן זית ושום

|

3/03/2020

מפתיע כמה שזה טעים, ארטישוק קונפי עם המון שום וארומה של שמן זית

Prep Time1 hrCook Time30 mins

חומרים
 12 ארטישוקים טריים בינוניים, עם גבעול ופרח סגור
 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
 1 ליטר שמן זית
 מלח ים אטלנטי
 גבעולי טימין

1

חותכת את גבעול הארטישוק כך ששארו כ-4 ס"מ. מסירה את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברת את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירה אותה
בעזרת הסכין ממשיכה לקלף מסביב לארטישוק עד שמגיעים לליבה נקיה
מוציאה את השערות בכפית ומעבירים לקערה עם מיץ לימון

2

מניחה את הארטישוקים בסיר, גבעול כלפי מעלה. ממלאת את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפה את שיני השום, טימין וממליחים. מביאה לכמעט רתיחה, מנמיכה לבעבוע מאוד עדין. מבשלת כ-30 דקות
מעבירה לצינצנות מעוקרות הכי טוב לשמור במקרר

Ingredients

חומרים
 12 ארטישוקים טריים בינוניים, עם גבעול ופרח סגור
 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
 1 ליטר שמן זית
 מלח ים אטלנטי
 גבעולי טימין

Directions

1

חותכת את גבעול הארטישוק כך ששארו כ-4 ס"מ. מסירה את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברת את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירה אותה
בעזרת הסכין ממשיכה לקלף מסביב לארטישוק עד שמגיעים לליבה נקיה
מוציאה את השערות בכפית ומעבירים לקערה עם מיץ לימון

2

מניחה את הארטישוקים בסיר, גבעול כלפי מעלה. ממלאת את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפה את שיני השום, טימין וממליחים. מביאה לכמעט רתיחה, מנמיכה לבעבוע מאוד עדין. מבשלת כ-30 דקות
מעבירה לצינצנות מעוקרות הכי טוב לשמור במקרר

ארטישוק בשמן זית ושום טרי

ארטישוק בשמן זית ושום

|

3/03/2020

מפתיע כמה שזה טעים, ארטישוק קונפי עם המון שום וארומה של שמן זית

Prep Time1 hrCook Time30 mins

חומרים
 12 ארטישוקים טריים בינוניים, עם גבעול ופרח סגור
 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
 1 ליטר שמן זית
 מלח ים אטלנטי
 גבעולי טימין

1

חותכת את גבעול הארטישוק כך ששארו כ-4 ס"מ. מסירה את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברת את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירה אותה
בעזרת הסכין ממשיכה לקלף מסביב לארטישוק עד שמגיעים לליבה נקיה
מוציאה את השערות בכפית ומעבירים לקערה עם מיץ לימון

2

מניחה את הארטישוקים בסיר, גבעול כלפי מעלה. ממלאת את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפה את שיני השום, טימין וממליחים. מביאה לכמעט רתיחה, מנמיכה לבעבוע מאוד עדין. מבשלת כ-30 דקות
מעבירה לצינצנות מעוקרות הכי טוב לשמור במקרר

Ingredients

חומרים
 12 ארטישוקים טריים בינוניים, עם גבעול ופרח סגור
 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
 1 ליטר שמן זית
 מלח ים אטלנטי
 גבעולי טימין

Directions

1

חותכת את גבעול הארטישוק כך ששארו כ-4 ס"מ. מסירה את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברת את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירה אותה
בעזרת הסכין ממשיכה לקלף מסביב לארטישוק עד שמגיעים לליבה נקיה
מוציאה את השערות בכפית ומעבירים לקערה עם מיץ לימון

2

מניחה את הארטישוקים בסיר, גבעול כלפי מעלה. ממלאת את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפה את שיני השום, טימין וממליחים. מביאה לכמעט רתיחה, מנמיכה לבעבוע מאוד עדין. מבשלת כ-30 דקות
מעבירה לצינצנות מעוקרות הכי טוב לשמור במקרר

ארטישוק בשמן זית ושום טרי

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *