ארטישוק בשמן זית ושום

| 3/03/2020

מפתיע כמה שזה טעים, ארטישוק קונפי עם המון שום וארומה של שמן זית, בעונה באזור פסח כיף להביא ארגז ולהתישב יחד לגלף. הידיים יהיו שחורות ודקורות ובסיר יהיה ביסם של אושר להרבה זמן

ארטישוק קלוף ולימון

קטגוריה: עוד ירקות
כמותזמן הכנה
צינצנת שני ליטר חצי שעה בישול וקילופים…

חומרים
 12 ארטישוקים טריים בינוניים, עם גבעול ופרח סגור
 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
 1 ליטר שמן זית
 מלח ים אטלנטי
 גבעולי טימין

1

חותכת את גבעול הארטישוק כך ששארו כ-4 ס"מ. מסירה את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברת את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירה אותה
בעזרת הסכין ממשיכה לקלף מסביב לארטישוק עד שמגיעים לליבה נקיה
מוציאה את השערות בכפית ומעבירים לקערה עם מיץ לימון

2

מניחה את הארטישוקים בסיר, גבעול כלפי מעלה. ממלאת את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפה את שיני השום, טימין וממליחים. מביאה לכמעט רתיחה, מנמיכה לבעבוע מאוד עדין. מבשלת כ-30 דקות
מעבירה לצינצנות מעוקרות הכי טוב לשמור במקרר

Ingredients

חומרים
 12 ארטישוקים טריים בינוניים, עם גבעול ופרח סגור
 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
 1 ליטר שמן זית
 מלח ים אטלנטי
 גבעולי טימין

Directions

1

חותכת את גבעול הארטישוק כך ששארו כ-4 ס"מ. מסירה את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברת את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירה אותה
בעזרת הסכין ממשיכה לקלף מסביב לארטישוק עד שמגיעים לליבה נקיה
מוציאה את השערות בכפית ומעבירים לקערה עם מיץ לימון

2

מניחה את הארטישוקים בסיר, גבעול כלפי מעלה. ממלאת את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפה את שיני השום, טימין וממליחים. מביאה לכמעט רתיחה, מנמיכה לבעבוע מאוד עדין. מבשלת כ-30 דקות
מעבירה לצינצנות מעוקרות הכי טוב לשמור במקרר

ארטישוק בשמן זית ושום טרי

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: עוד ירקות

אספרגוס עטוף בביקון

אספרגוס עטוף בביקון

אספרגוס וביקון, כמה פשוט וכמה טעים. מה שצריך זה אספרגוס טרי ופרוסות דקות של ביקון, כמה דקות מתחת לגריל ויש ביס קריספי וירוק מלא טעם ומושחת במידה. מעט פחמימות המון טעם ובונוס של שחרור נוזלים

טי בון טלה וירקות ירוקים בשומן של עצמו

טי בון טלה וירקות ירוקים בשומן של עצמו

טיבון טלה הוא נתח מאוד מתגמל, יש לו ביס שווה, שומן שאפשר להפריד בקלות, רכות ועדינות וקל ממש להכין אותו. מפרידה את השומן ואת הירקות שמלווים את המנה מטגנת בשומן הזה. כל חלקי הנתח 🙂

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי