אפונת גינה וחסה

| 8/01/2021

אפונה בצל וחסה זו קלאסיקה צרפתית, במקור עם חמאה ושלוט.

אפשר להשתמש בשמן זית עדין ובצל סגול או בגיהה.

אפונה היא אמנם קטניה שגדלה בתרמיל, אבל הגירסה הירוקה שלה עשירה בפחממות ופרוטוקולית. אפונה יבשה כבר לא מתאימה

קטגוריה: עוד ירקות
כמותזמן הכנה
ארבע מנות 20 דקות

מרכיבים
 1 שקית (600 גרם) אפונת גינה עדינה קפואה
 ראש חסה ערבית
 1 בצל סגול גדול
 שמן זית ומלח אטלנטי

1

מתחילה בהפשרת האפונה מסננת גדולה תחת זרם מים, כך שלא ישאר שום ריח של מקרר

2

בוחרת במחבת ברזל כבדה ועמוקה שתכיל בנוחות את החסה והאפונה
קוצצת דק את הבצל ומטגנת בשמן זית, גיהה או חמאה. הקלאסיקה זה טיגון בחמאה

3

קוצצת דק ראש של חסה ערבית, אפשר גם פחות מראש, אפשר להחליף בחסה אמריקאית, אפשר להשתמש רק בעלים הפנימים היותר קרנציים
שהבצל שקוף מוסיפה את החסה ועוד קצת שומן, החסה קמלה במהירות וזה הזמן להוסיף את האפונה העדינה מסוננת ומלח

4

ליצירת אמולסיה טעימה
מוסיפה עוד קצת שומן ומורידה את האש, מטלטלת את המחבת מצד לצד במטרה לחבר בין הנוזלים במחבת לשומן הנמס

Ingredients

מרכיבים
 1 שקית (600 גרם) אפונת גינה עדינה קפואה
 ראש חסה ערבית
 1 בצל סגול גדול
 שמן זית ומלח אטלנטי

Directions

1

מתחילה בהפשרת האפונה מסננת גדולה תחת זרם מים, כך שלא ישאר שום ריח של מקרר

2

בוחרת במחבת ברזל כבדה ועמוקה שתכיל בנוחות את החסה והאפונה
קוצצת דק את הבצל ומטגנת בשמן זית, גיהה או חמאה. הקלאסיקה זה טיגון בחמאה

3

קוצצת דק ראש של חסה ערבית, אפשר גם פחות מראש, אפשר להחליף בחסה אמריקאית, אפשר להשתמש רק בעלים הפנימים היותר קרנציים
שהבצל שקוף מוסיפה את החסה ועוד קצת שומן, החסה קמלה במהירות וזה הזמן להוסיף את האפונה העדינה מסוננת ומלח

4

ליצירת אמולסיה טעימה
מוסיפה עוד קצת שומן ומורידה את האש, מטלטלת את המחבת מצד לצד במטרה לחבר בין הנוזלים במחבת לשומן הנמס

אפונת גינה וחסה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: עוד ירקות

אספרגוס עטוף בביקון

אספרגוס עטוף בביקון

אספרגוס וביקון, כמה פשוט וכמה טעים. מה שצריך זה אספרגוס טרי ופרוסות דקות של ביקון, כמה דקות מתחת לגריל ויש ביס קריספי וירוק מלא טעם ומושחת במידה. מעט פחמימות המון טעם ובונוס של שחרור נוזלים

טי בון טלה וירקות ירוקים בשומן של עצמו

טי בון טלה וירקות ירוקים בשומן של עצמו

טיבון טלה הוא נתח מאוד מתגמל, יש לו ביס שווה, שומן שאפשר להפריד בקלות, רכות ועדינות וקל ממש להכין אותו. מפרידה את השומן ואת הירקות שמלווים את המנה מטגנת בשומן הזה. כל חלקי הנתח 🙂

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי