אפונת גינה וחסה

אפונה בצל וחסה זו קלאסיקה צרפתית, במקור עם חמאה ושלוט.

אפשר להשתמש בשמן זית עדין ובצל סגול או בגיהה.

אפונה היא אמנם קטניה שגדלה בתרמיל, אבל הגירסה הירוקה שלה עשירה בפחממות ופרוטוקולית. אפונה יבשה כבר לא מתאימה

אפונת גינה וחסה

 

ככה עושה

אפונת גינה וחסה

הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה התססה15 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • 1 שקית (600 גרם) אפונת גינה עדינה קפואה
  • ראש חסה ערבית
  • 1 בצל סגול גדול
  • שמן זית ומלח אטלנטי

הכנות

  • מתחילה בהפשרת האפונה מסננת גדולה תחת זרם מים, כך שלא ישאר שום ריח של מקרר
  • בוחרת במחבת ברזל כבדה ועמוקה שתכיל בנוחות את החסה והאפונה
    קוצצת דק את הבצל ומטגנת בשמן זית, גיהה או חמאה. הקלאסיקה זה טיגון בחמאה
  • קוצצת דק ראש של חסה ערבית, אפשר גם פחות מראש, אפשר להחליף בחסה אמריקאית, אפשר להשתמש רק בעלים הפנימים היותר קרנציים
    שהבצל שקוף מוסיפה את החסה ועוד קצת שומן, החסה קמלה במהירות וזה הזמן להוסיף את האפונה העדינה מסוננת ומלח
  • ליצירת אמולסיה טעימה מוסיפה עוד קצת שומן ומורידה את האש, מטלטלת את המחבת מצד לצד במטרה לחבר בין הנוזלים במחבת לשומן הנמס
אפונת גינה וחסה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן