אפונת גינה וחסה
אפונה בצל וחסה זו קלאסיקה צרפתית, במקור עם חמאה ושלוט.
אפשר להשתמש בשמן זית עדין ובצל סגול או בגיהה.
אפונה היא אמנם קטניה שגדלה בתרמיל, אבל הגירסה הירוקה שלה עשירה בפחממות ופרוטוקולית. אפונה יבשה כבר לא מתאימה
מתחילה בהפשרת האפונה מסננת גדולה תחת זרם מים, כך שלא ישאר שום ריח של מקרר
בוחרת במחבת ברזל כבדה ועמוקה שתכיל בנוחות את החסה והאפונה
קוצצת דק את הבצל ומטגנת בשמן זית, גיהה או חמאה. הקלאסיקה זה טיגון בחמאה
קוצצת דק ראש של חסה ערבית, אפשר גם פחות מראש, אפשר להחליף בחסה אמריקאית, אפשר להשתמש רק בעלים הפנימים היותר קרנציים
שהבצל שקוף מוסיפה את החסה ועוד קצת שומן, החסה קמלה במהירות וזה הזמן להוסיף את האפונה העדינה מסוננת ומלח
ליצירת אמולסיה טעימה
מוסיפה עוד קצת שומן ומורידה את האש, מטלטלת את המחבת מצד לצד במטרה לחבר בין הנוזלים במחבת לשומן הנמס
Ingredients
Directions
מתחילה בהפשרת האפונה מסננת גדולה תחת זרם מים, כך שלא ישאר שום ריח של מקרר
בוחרת במחבת ברזל כבדה ועמוקה שתכיל בנוחות את החסה והאפונה
קוצצת דק את הבצל ומטגנת בשמן זית, גיהה או חמאה. הקלאסיקה זה טיגון בחמאה
קוצצת דק ראש של חסה ערבית, אפשר גם פחות מראש, אפשר להחליף בחסה אמריקאית, אפשר להשתמש רק בעלים הפנימים היותר קרנציים
שהבצל שקוף מוסיפה את החסה ועוד קצת שומן, החסה קמלה במהירות וזה הזמן להוסיף את האפונה העדינה מסוננת ומלח
ליצירת אמולסיה טעימה
מוסיפה עוד קצת שומן ומורידה את האש, מטלטלת את המחבת מצד לצד במטרה לחבר בין הנוזלים במחבת לשומן הנמס
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

אספרגוס עטוף בביקון
אספרגוס וביקון, כמה פשוט וכמה טעים. מה שצריך זה אספרגוס טרי ופרוסות דקות של ביקון, כמה דקות מתחת לגריל ויש ביס קריספי וירוק מלא טעם ומושחת במידה. מעט פחמימות המון טעם ובונוס של שחרור נוזלים

במיה מטוגנת בשומן טלה ולימון
במיה מטוגנת זו קלאסיקה, הלימון שובר קצת את השומניות. שומן טלה מתחבר טבעי לבמיה ונספג בה בעדינות

טי בון טלה וירקות ירוקים בשומן של עצמו
טיבון טלה הוא נתח מאוד מתגמל, יש לו ביס שווה, שומן שאפשר להפריד בקלות, רכות ועדינות וקל ממש להכין אותו. מפרידה את השומן ואת הירקות שמלווים את המנה מטגנת בשומן הזה. כל חלקי הנתח 🙂

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל
סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי
0 תגובות