אסאדו על בצלים

| 14/07/2020

אסאדו על העצם צלוי בתנור ארוך ולאט. השומן נמס ושומר על עסיסיות הבשר, הבצלים מגביהים את הבשר. החריצה של מיכסה הצלעות עוזרת לקבל שומן קריספי. ויש גם בונוס שומן בקר איכותי להמשך השבוע

קטגוריה: בשר בקר
כמותזמן הכנה
ארבע מנותארבע חמש שעות

מרכיבים
 נתח של קילו וחצי שנים צלעות עגלה, חי בריא מגידול מקומי
 4 בצלים סגולים גדולים
 צרור טימין או רוזמרין
 מלח ים גס ופלפל שחור גרוס גס למי שהחזירה

הכנות
1

שיטת בישול שמאפשרת לשמור את השומן שנוצר
הבישול האיטי עוזר לשומן להינמס ולהיספג בבשר
לסוג הבישול הזה צריך סיר ברזל כבד, או מחבת ברזל כבדה עם מיכסה
החום שנוצר בסיר האטום ממיס את השומן ומרכך את הבשר
לכן חשוב סיר ברזל כבד ואטום שיעביר טוב את החום וישמור עליו

2

את הנתח מוציאה החוצה שעה לפחות לפני ההכנה
את השומן שמכסה אותו חורצת בסכין לרשת של חצי סנטימטר כדי לעזור לשומן להינמס וליצור פיסות קריספיות, ממליחה ומפלפלת
חותכת את הבצלים לחצי ומניחה בסיר
את הנתח מניחה מעל הבצלים מוסיפה גם עשבי תיבול
מעל הכל מניחה שיכבה של נייר אפיה
אוטמת בשתי שכבות של נייר כסף ומיכסה

3

זמן בישול
מכניסה לתנור לחום של 150 מעלות לארבע חמש שעות
בחלוף הזמן מסירה את הניירות והכיסוי, מוציאה את הבשר והבצלים ומסננת את השומן שיש במחבת לצינצנת לשימוש בהמשך.
מכניסה חזרה את הבשר והבצלים לתנור, למדף העליון על מצב גריל, נותנת לנתח להשחים עשר דקות

Ingredients

מרכיבים
 נתח של קילו וחצי שנים צלעות עגלה, חי בריא מגידול מקומי
 4 בצלים סגולים גדולים
 צרור טימין או רוזמרין
 מלח ים גס ופלפל שחור גרוס גס למי שהחזירה

Directions

הכנות
1

שיטת בישול שמאפשרת לשמור את השומן שנוצר
הבישול האיטי עוזר לשומן להינמס ולהיספג בבשר
לסוג הבישול הזה צריך סיר ברזל כבד, או מחבת ברזל כבדה עם מיכסה
החום שנוצר בסיר האטום ממיס את השומן ומרכך את הבשר
לכן חשוב סיר ברזל כבד ואטום שיעביר טוב את החום וישמור עליו

2

את הנתח מוציאה החוצה שעה לפחות לפני ההכנה
את השומן שמכסה אותו חורצת בסכין לרשת של חצי סנטימטר כדי לעזור לשומן להינמס וליצור פיסות קריספיות, ממליחה ומפלפלת
חותכת את הבצלים לחצי ומניחה בסיר
את הנתח מניחה מעל הבצלים מוסיפה גם עשבי תיבול
מעל הכל מניחה שיכבה של נייר אפיה
אוטמת בשתי שכבות של נייר כסף ומיכסה

3

זמן בישול
מכניסה לתנור לחום של 150 מעלות לארבע חמש שעות
בחלוף הזמן מסירה את הניירות והכיסוי, מוציאה את הבשר והבצלים ומסננת את השומן שיש במחבת לצינצנת לשימוש בהמשך.
מכניסה חזרה את הבשר והבצלים לתנור, למדף העליון על מצב גריל, נותנת לנתח להשחים עשר דקות

אסדו על בצלים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

אסאדו על בצלים לפני הכנה

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

חמין פליאו מלחי ועד זנב

חמין פליאו מלחי ועד זנב

נגיד שקמתן בשבת בבוקר, גשום וקר ריח של חמין עולה מהשכנים. החמין הזה הוא בשבילכן. עשר דקות הכנה, לתנור וכבר בצהרים יש לכן בשר לחי וזנב נימוחים, בטטות שלמות ספוגות בטעם וחמינדוס