אסאדו על בצלים

אסאדו על העצם צלוי בתנור ארוך ולאט.

השומן נמס ושומר על עסיסיות הבשר, הבצלים מגביהים את הבשר.

החריצה של מיכסה הצלעות עוזרת לקבל שומן קריספי. ויש גם בונוס שומן בקר איכותי להמשך השבוע

ככה עושה

אסאדו על בצלים

הכנות25 minutes
זמן בישול אפיה3 hours 20 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

  • נתח של קילו וחצי שנים צלעות עגלה, חי בריא מגידול מקומי
  • 4 בצלים סגולים גדולים
  • צרור טימין או רוזמרין
  • מלח ים גס ופלפל שחור גרוס גס למי שהחזירה

הכנות

  • שיטת בישול שמאפשרת לשמור את השומן שנוצר
    הבישול האיטי עוזר לשומן להינמס ולהיספג בבשר
    לסוג הבישול הזה צריך סיר ברזל כבד, או מחבת ברזל כבדה עם מיכסה
    החום שנוצר בסיר האטום ממיס את השומן ומרכך את הבשר
    לכן חשוב סיר ברזל כבד ואטום שיעביר טוב את החום וישמור עליו
    אסאדו על בצלים לפני הכנה
  • את הנתח מוציאה החוצה שעה לפחות לפני ההכנה
    את השומן שמכסה אותו חורצת בסכין לרשת של חצי סנטימטר כדי לעזור לשומן להינמס וליצור פיסות קריספיות, ממליחה ומפלפלת
    חותכת את הבצלים לחצי ומניחה בסיראת הנתח מניחה מעל הבצלים מוסיפה גם עשבי תיבול
    מעל הכל מניחה שיכבה של נייר אפיה
    אוטמת בשתי שכבות של נייר כסף ומיכסה
  • זמן בישול
    מכניסה לתנור לחום של 150 מעלות לארבע חמש שעות
    בחלוף הזמן מסירה את הניירות והכיסוי, מוציאה את הבשר והבצלים ומסננת את השומן שיש במחבת לצינצנת לשימוש בהמשך. מכניסה חזרה את הבשר והבצלים לתנור, למדף העליון על מצב גריל, נותנת לנתח להשחים עשר דקות
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן