אנשובי בכבישה ביתית

אנשובי כבושים במלח

דגי ים קטנים יש להם ערכים מאוד גבוהים, קל לכבוש אותם. אנשובי, סרדינים, בננות, ג'רבידות, סקומברי-מקרל. כולם מצוינים

עיקר העבודה זה הניקיון והוצאת הקוצים. השאר פשוט. קצת מלח והקפדה על זמן היבוש במלח כדי לשמור על העסיסיות של הדג. קצת תיבול ושמן זית. מאוד מכאן

אנשובי בכבישה ביתית

ככה עושה

מתכון אנשובי כבושים

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה15 minutes
מנות6
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • קילו אנשובי טריים
  • צרור עלי זעתר טריים
  • פרוסות דקות של לימון
  • שמן זית עדין לכיסוי
  • מלח ים אטלנטי אפור לכבישה

הכנות

עיקר העבודה-ניקיון והפילוט הדגים

  • מורידה את הראש ומנסה לקלף כמה שיותר מהעור במשיכה כלפי הזנב
    מכניסה את האצבע בחלק העליון מעל עצם הגב, שמחלקת את הדג לשני פילטים
    עוברית עם האצבעות מכל צד במטרה לשלוף את העצמות, מפרידה לשני הצדדים מוציאים בסבלנות עם פינטצה את שארית הקוצים
    כל פילט אנשובי שוטפית במים ומניחים ליבוש על מגבת
    בתמונה אנשובי
  • בתמונה סקומברי מקרל גם נהדרים לכבישה כזו
    סקומברי מקרל

כבישה במלח

  • צלחת ועליה שיכבה של מלח אטלנטי
    מניחה את הפילטים הנקים והיבשים אחרי חצי שעה הופכת את הפילטים לעוד חצי שעה על הצד השני
    בחלוף הזמן שוטפת טוב מהמלח ועוברת שוב להוציא עצמות עם יש
    מיבשת שוב את הפילטים על נייר מטבח

צינצנת

  • כלי צינצנת זכוכית עם מכסה
    מניחה שיכבה של לימונים ועלי זעתר מעל פילטים נקים ויבשים, מעל עלי זעתר טרים ולימון
    ממשיכה לשיכבת פילטים נוספת, ככה לכל הכמות, מעל הכל יוצקת שיכבה של שמן זית
    מאחסנת בקרור, אפשר לטעום אחרי שעה למחרת שמן הזית ניספג ומעגל את כל הענין
    אצלי זה מחזיק שבוע שבועים
אנשובי בכבישה ביתית
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן