אנצ'ובי בכבישה ביתית

| 14/01/2020

דגי ים קטנים יש להם ערכים מאוד גבוהים, קל לכבוש אותם. אנצובי, סרדינים, בננות, ג'רבידות, סקומברי-מקרל. כולם מצוינים

עיקר העבודה זה הניקיון והוצאת הקוצים. השאר פשוט קצת מלח והקפדה על זמן היבוש שמלח כדי לשמור על העסיסיות של הדג. קצת תיבול ושמן זית. מאוד מכאן

כמותזמן הכנה
צינצנת זכוכית של 700 מילחצי שעה ניקיונות, שעה כבישה במלח

מרכיבים
 קילו אנצ’ובי טריים
 צרור עלי זעתר טריים
 פרוסות דקות של לימון
 שמן זית עדין לכיסוי
 מלח ים אטלנטי אפור לכבישה

עיקר העבודה-ניקיון והפילוט הדגים
1

מורידה את הראש ומנסה לקלף כמה שיותר מהעור במשיכה כלפי הזנב
מכניסה את האצבע בחלק העליון מעל עצם הגב, שמחלקת את הדג לשני פילטים
עוברית עם האצבעות מכל צד במטרה לשלוף את העצמות, מפרידה לשני הצדדים
מוציאים בסבלנות עם פינטצה את שארית הקוצים
כל פילט שוטפית במים ומניחים ליבוש על מגבת
אלו אנצ'ובי

2

ואלו סקומברי מקרל
גם נהדרים לכבישה כזו

סקומברי מקרל

כבישה במלח
3

צלחת ועליה שיכבה של מלח אטלנטי
מניחה את הפילטים הנקים והיבשים
אחרי חצי שעה הופכת את הפילטים לעוד חצי שעה על הצד השני
בחלוף הזמן שוטפת טוב מהמלח ועוברת שוב להוציא עצמות עם יש
מיבשת שוב את הפילטים על נייר מטבח

צינצנת
4

כלי צינצנת זכוכית עם מכסה
מניחה שיכבה של לימונים ועלי זעתר מעל פילטים נקים ויבשים, מעל עלי זעתר טרים ולימון
ממשיכה לשיכבת פילטים נוספת, ככה לכל הכמות, מעל הכל יוצקת שיכבה של שמן זית
מאחסנת בקרור, אפשר לטעום אחרי שעה למחרת שמן הזית ניספג ומעגל את כל הענין
אצלי זה מחזיק שבוע שבועים

Ingredients

מרכיבים
 קילו אנצ’ובי טריים
 צרור עלי זעתר טריים
 פרוסות דקות של לימון
 שמן זית עדין לכיסוי
 מלח ים אטלנטי אפור לכבישה

Directions

עיקר העבודה-ניקיון והפילוט הדגים
1

מורידה את הראש ומנסה לקלף כמה שיותר מהעור במשיכה כלפי הזנב
מכניסה את האצבע בחלק העליון מעל עצם הגב, שמחלקת את הדג לשני פילטים
עוברית עם האצבעות מכל צד במטרה לשלוף את העצמות, מפרידה לשני הצדדים
מוציאים בסבלנות עם פינטצה את שארית הקוצים
כל פילט שוטפית במים ומניחים ליבוש על מגבת
אלו אנצ'ובי

2

ואלו סקומברי מקרל
גם נהדרים לכבישה כזו

סקומברי מקרל

כבישה במלח
3

צלחת ועליה שיכבה של מלח אטלנטי
מניחה את הפילטים הנקים והיבשים
אחרי חצי שעה הופכת את הפילטים לעוד חצי שעה על הצד השני
בחלוף הזמן שוטפת טוב מהמלח ועוברת שוב להוציא עצמות עם יש
מיבשת שוב את הפילטים על נייר מטבח

צינצנת
4

כלי צינצנת זכוכית עם מכסה
מניחה שיכבה של לימונים ועלי זעתר מעל פילטים נקים ויבשים, מעל עלי זעתר טרים ולימון
ממשיכה לשיכבת פילטים נוספת, ככה לכל הכמות, מעל הכל יוצקת שיכבה של שמן זית
מאחסנת בקרור, אפשר לטעום אחרי שעה למחרת שמן הזית ניספג ומעגל את כל הענין
אצלי זה מחזיק שבוע שבועים

אנצ’ובי בכבישה ביתית

קישורים – עוד דגים כבושים

פלמידה לבנה כבושה

סלמון בכבישה ביתית

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

סרדינים ואנצובי כבושים וריבת משמש

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים