אמפנדס פליאו מקמח קסאבה במילוי בשר טחון

| 10/02/2021

אמפנדס פליאו דל פחמימות מקמח קסאבה, במילוי בשר טחון.

מענין שמתכון מסורתי לאמפנדס הוא מקמח קסאבה ידידנו. בצק דק עמוס בבשר שמן. אחד הטובים

קמח קסאבה אפשר להשיג ב iherb

אמפנדס פליאו דל פחמימה במילוי בשר טחון מתובל עם כבושים

כמותזמן הכנה
12 יחידות שעה

לבצק
 1 כוס קמח קסאבה
 1 כוס מים רותחים
 חצי כפית מלח
 1 כף שמן זית
למילוי בשר
 500 g קוביות בשר בקר שמן צלעות, אוינטריב, דנוור
 5 בצלים בינונים
 3 מקלות סלרי
 חצי כוס שמן זית
 1 כפית מלח
 מעט פלפל שחור אם החזרתן
לאפיה
 רבע כוס שמן זית

הכנת הבצק
1

בקערה גדולה שמה את הקמח שמו הזית והמלח, מוסיפה רבע כוס רותחים מים ומערבבת, מוסיפה עוד מים לאט לאט כף בכל פעם. הבצק צריך לספוג את המים ולוקח לו קצת זמן. שמתגבש בצק מתחילה ללוש במקום לערבב וממשיכה להוסיף מים, התהליך כולו לוקח כעשר דקות. בסוף מתקבל בצק נוח לעבודה וניתן לרידוד דק. כוס מים זה המקסימום שיצא לנו, מאוד תלוי בלחות. אז כף אחרי כף וממש לא חיבים את כל הכוס

למילוי
2

המילוי שבחרתי בא מעולמות ירושלמים של קובה חמוסטה, המילוי ניקרא סיסקה ולטעמי הוא נפלא
משתמשת בבשר שמן, הכי טוב אונטריב או דנבר משוישים, גם צלעות יהיה מצוין, חותכת לקוביות לא גדולות וממליחה במעט מלח גס, מניחה בצד. בנתים פורסת את הבצלים לפרוסות דקות, מעבירה למחבת ברזל כבדה ומטגנת בחצי כוס שמן זית טוב, עד שהבצלים שקופים ומתחילים להשחים. אם יש צורך מוסיפה מעט מים רותחים להמשיך את הריכוך של הבצלים. שמוכן מוציאה לקערה
ממשיכה לטיגון הבשר, המטרה לקבל קראסט שחום מאוד ופציח ושהפנים יהיה מוכן, לוקח כעשר דקות עד רבע שעה עד שהקוביות מושחמות יפה מכל הצדדים
בנתיים קולפת את גבעולי הסלרי, כדי שהחוטים הסיביים שיש במעטפת שלהם לא יתקעו בין השינים
קוצצת את הסלרי לקוביות קטנטנות
כשהבשר התקרר קצת מעבירה אותו לפוד פרוססור עם להב ברזל, טוחנת בפולסים עד שהבשר מתפורר. מוסיפה את הבצל ונותנת עוד לחיצה קטנה, רק לשבור את הפרוסות לקוביות. מוציאה לקערה מוסיפה את הסלרי הקצוץ ומעט פלפל שחור. בודקת טעמים, יתכן וצריך עוד מלח

הרכבה ואפיה
3

מחלקת את הבצק ל12 כדורים, שומרת עליהם מכוסים, הבצק נוטה להתיבש ולהיסדק
מרדדת במערוך כל כדור גודל של תחתית של כוס קוטר של כ 12 סנטימטר
מניחה כף גדושה של מילוי על חצי מהעיגול, מקפלת וסוגרת בזהירות, עם מזלג עוברת מסביב וסוגרת. לבסוף לוקחת כוס בקוטר של כ11 סמ ועוברת כדי ליצר חצי עיגול מושלם אבל זה רק עם ממש בא לכן
הדגש הוא לנסות להגיע לבצק דק והמון מילוי, בשונה מבצקים מקמח רגיל אין כאן תפיחה, הכיסון לא יפתח הוא מקסימום יסדק

אמפנדס במילוי בשר מקמח קסאבה

4

לסיום מושכת בשמן זית כל כיסון משני הכיוונים, אופה על נייר אפיה בחום של 200 מעולות כחצי שעה, מתישהו בדרך פותחת ומושכת בשמן שוב כדי להגביר את הקריספיות

5

גם מילוי בשר אחר לטעמכן יתאים, רק תדאגו שהבשר שמן מספיק
אמפנדס מסורתי יש בו קוביות ביצה קשה וזית ירוק קצוץ

Ingredients

לבצק
 1 כוס קמח קסאבה
 1 כוס מים רותחים
 חצי כפית מלח
 1 כף שמן זית
למילוי בשר
 500 g קוביות בשר בקר שמן צלעות, אוינטריב, דנוור
 5 בצלים בינונים
 3 מקלות סלרי
 חצי כוס שמן זית
 1 כפית מלח
 מעט פלפל שחור אם החזרתן
לאפיה
 רבע כוס שמן זית

Directions

הכנת הבצק
1

בקערה גדולה שמה את הקמח שמו הזית והמלח, מוסיפה רבע כוס רותחים מים ומערבבת, מוסיפה עוד מים לאט לאט כף בכל פעם. הבצק צריך לספוג את המים ולוקח לו קצת זמן. שמתגבש בצק מתחילה ללוש במקום לערבב וממשיכה להוסיף מים, התהליך כולו לוקח כעשר דקות. בסוף מתקבל בצק נוח לעבודה וניתן לרידוד דק. כוס מים זה המקסימום שיצא לנו, מאוד תלוי בלחות. אז כף אחרי כף וממש לא חיבים את כל הכוס

למילוי
2

המילוי שבחרתי בא מעולמות ירושלמים של קובה חמוסטה, המילוי ניקרא סיסקה ולטעמי הוא נפלא
משתמשת בבשר שמן, הכי טוב אונטריב או דנבר משוישים, גם צלעות יהיה מצוין, חותכת לקוביות לא גדולות וממליחה במעט מלח גס, מניחה בצד. בנתים פורסת את הבצלים לפרוסות דקות, מעבירה למחבת ברזל כבדה ומטגנת בחצי כוס שמן זית טוב, עד שהבצלים שקופים ומתחילים להשחים. אם יש צורך מוסיפה מעט מים רותחים להמשיך את הריכוך של הבצלים. שמוכן מוציאה לקערה
ממשיכה לטיגון הבשר, המטרה לקבל קראסט שחום מאוד ופציח ושהפנים יהיה מוכן, לוקח כעשר דקות עד רבע שעה עד שהקוביות מושחמות יפה מכל הצדדים
בנתיים קולפת את גבעולי הסלרי, כדי שהחוטים הסיביים שיש במעטפת שלהם לא יתקעו בין השינים
קוצצת את הסלרי לקוביות קטנטנות
כשהבשר התקרר קצת מעבירה אותו לפוד פרוססור עם להב ברזל, טוחנת בפולסים עד שהבשר מתפורר. מוסיפה את הבצל ונותנת עוד לחיצה קטנה, רק לשבור את הפרוסות לקוביות. מוציאה לקערה מוסיפה את הסלרי הקצוץ ומעט פלפל שחור. בודקת טעמים, יתכן וצריך עוד מלח

הרכבה ואפיה
3

מחלקת את הבצק ל12 כדורים, שומרת עליהם מכוסים, הבצק נוטה להתיבש ולהיסדק
מרדדת במערוך כל כדור גודל של תחתית של כוס קוטר של כ 12 סנטימטר
מניחה כף גדושה של מילוי על חצי מהעיגול, מקפלת וסוגרת בזהירות, עם מזלג עוברת מסביב וסוגרת. לבסוף לוקחת כוס בקוטר של כ11 סמ ועוברת כדי ליצר חצי עיגול מושלם אבל זה רק עם ממש בא לכן
הדגש הוא לנסות להגיע לבצק דק והמון מילוי, בשונה מבצקים מקמח רגיל אין כאן תפיחה, הכיסון לא יפתח הוא מקסימום יסדק

אמפנדס במילוי בשר מקמח קסאבה

4

לסיום מושכת בשמן זית כל כיסון משני הכיוונים, אופה על נייר אפיה בחום של 200 מעולות כחצי שעה, מתישהו בדרך פותחת ומושכת בשמן שוב כדי להגביר את הקריספיות

5

גם מילוי בשר אחר לטעמכן יתאים, רק תדאגו שהבשר שמן מספיק
אמפנדס מסורתי יש בו קוביות ביצה קשה וזית ירוק קצוץ

אמפנדס

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

אמפנדס מוגשים עם כרוב סגול וזיתים

6 תגובות

  1. דנה

    נראה מהמם!! הפרויקט הבא שלי

    השאר תגובה
  2. יפעת

    הכנתי ויצא וואוווו
    ממש שווה את העבודה

    השאר תגובה
    • dearaya

      תודה! מגניב שניסית והצלחת כיף שיש אופציה כזו לפעם ב. המורכבות יש בה מידה. אצלנו שקית אחת של קמח קאסבה מספיקה לחודשים שלושה

      השאר תגובה
  3. רות וויסבלום

    היי אני לא מצליחה ליצור צורה של אמפנדס עם הקמח קסאבה.

    השאר תגובה
    • איה פרנקל

      אנחנו השתמשנו במזלג כדי לסגור את הבצק. הקסאווה פחות טעים שהוא עבה. חג שמח

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם