אמפנדס תפוחים ברוטב חלב ודבש

| 31/08/2021

ראש השנה והכי מתאים מאפה תפוחים קנצ'י.

כזה כיסונים מקמח קסאבה או קסאווה, לא בטוחה מה נכון, בכל אופן זה אותו הקמח. במילוי תפוחים חמצמץ ורוטב טופי קרימי לטבילה.

פליאו אוטאימוני לשלב האלמינציה, שנה טובה

כמותזמן הכנה
12 יחידות שעה

לבצק
 1 כוס קמח קסאבה
 1 כוס מים רותחים
 1 כף דבש
 חצי כפית מלח
 1 כף שמן זית
מילוי תפוחים
 3 תפוחים ירוקים גרני סמיט
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כפיות קינמון טחון
 1 כף דבש
 רבע כוס חלב קוקוס
 1 חצי לימון
לרוטב חלב ודבש
 3 כפות דבש
 חצי כוס חלב קוקוס

למילוי
1

קולפת שלושה תפוחים ירוקים
מניחה לידי קערה עם מים ומיץ מחצי לימון
את התפוחים הקלופים מכניסה לקערה שלא ישחירו
חותכת כל תפוח לחצי מוציאה את הליבה פורסת וחותכת לקוביות של כחצי סנטימטר
מעבירה למי הלימון

תפוחים ירוקים

2

במחבת ברזל כבדה ממיסה את שמן הקוקוס
מסננת את התפוחים הקצוצים מהמים ומעבירה למחבת
מוסיפה קינמון דבש ומערבבת, לאט לאט התפוחים מתרכחים ומתקרמלים
כשהנוזלים במחבת מתחילים להיגמר מוסיפה רבע כוס חלב קוקוס להחזיר לחות לתערובת
מבשלת עוד דקה שתים
מצננת לפני המילוי

תפוחים מקורמלים

הכנת הבצק
3

בקערה גדולה שמה את הקמח שמו הזית והמלח
מוסיפה את הדבש לכוס המים החמים שימס
מוסיפה רבע כוס מהמים עם הדבש ומערבבת, מוסיפה עוד מים לאט לאט כף בכל פעם. הבצק צריך לספוג את המים ולוקח לו קצת זמן. שמתגבש בצק מתחילה ללוש במקום לערבב וממשיכה להוסיף מים.
התהליך כולו לוקח כעשר דקות. בסוף מתקבל בצק נוח לעבודה וניתן לרידוד דק. .
נוח לעבוד עם הבצק שהוא חמים, זה לא בצק שטוב לו לעמוד הוא מתיבש ומתפורר

אימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבה

רוטב חלב ודבש
4

בסיר קטן מחממת חלב קוקוס ומוסיפה לו דבש
ממליצה להשתמש בחלב קוקוס של ארוי - די הוא נקי לגמרי מתוספים והסמיכות שלו טובה
מצמצמת לאט עד שהרוטב מצפה את הכף בשיכבה דקה
הרוטב ישמש לטבילה של המאפים ולציפוי לפני האפיה

הרכבה
5

מחלקת את הבצק ל12 כדורים, שומרת עליהם מכוסים, הבצק נוטה להתיבש ולהיסדק
מרדדת במערוך כל כדור גודל של תחתית של כוס קוטר של כ 12 סנטימטר
מניחה כף גדושה של מילוי על חצי מהעיגול, מקפלת וסוגרת בזהירות, עם מזלג עוברת מסביב וסוגרת. לבסוף לוקחת כוס בקוטר של כ11 סמ ועוברת כדי ליצר חצי עיגול מושלם אבל זה רק עם ממש בא לכן
הדגש הוא לנסות להגיע לבצק דק והמון מילוי, בשונה מבצקים מקמח רגיל אין כאן תפיחה, הכיסון לא יפתח הוא מקסימום יסדק

אימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבה

אפיה
6

לסיום מושכת ברוטב של חלב הקוקוס והדבש זה יתן צבע שחום יפה
אופה על נייר אפיה בחום של 180 מעלות כחצי שעה, לקראת הסוף פותחת ומושכת שוב כדי להגביר את הצבע

אימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבה

קמח קסאבה אפשר להשיג ב iherb

Ingredients

לבצק
 1 כוס קמח קסאבה
 1 כוס מים רותחים
 1 כף דבש
 חצי כפית מלח
 1 כף שמן זית
מילוי תפוחים
 3 תפוחים ירוקים גרני סמיט
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כפיות קינמון טחון
 1 כף דבש
 רבע כוס חלב קוקוס
 1 חצי לימון
לרוטב חלב ודבש
 3 כפות דבש
 חצי כוס חלב קוקוס

Directions

למילוי
1

קולפת שלושה תפוחים ירוקים
מניחה לידי קערה עם מים ומיץ מחצי לימון
את התפוחים הקלופים מכניסה לקערה שלא ישחירו
חותכת כל תפוח לחצי מוציאה את הליבה פורסת וחותכת לקוביות של כחצי סנטימטר
מעבירה למי הלימון

תפוחים ירוקים

2

במחבת ברזל כבדה ממיסה את שמן הקוקוס
מסננת את התפוחים הקצוצים מהמים ומעבירה למחבת
מוסיפה קינמון דבש ומערבבת, לאט לאט התפוחים מתרכחים ומתקרמלים
כשהנוזלים במחבת מתחילים להיגמר מוסיפה רבע כוס חלב קוקוס להחזיר לחות לתערובת
מבשלת עוד דקה שתים
מצננת לפני המילוי

תפוחים מקורמלים

הכנת הבצק
3

בקערה גדולה שמה את הקמח שמו הזית והמלח
מוסיפה את הדבש לכוס המים החמים שימס
מוסיפה רבע כוס מהמים עם הדבש ומערבבת, מוסיפה עוד מים לאט לאט כף בכל פעם. הבצק צריך לספוג את המים ולוקח לו קצת זמן. שמתגבש בצק מתחילה ללוש במקום לערבב וממשיכה להוסיף מים.
התהליך כולו לוקח כעשר דקות. בסוף מתקבל בצק נוח לעבודה וניתן לרידוד דק. .
נוח לעבוד עם הבצק שהוא חמים, זה לא בצק שטוב לו לעמוד הוא מתיבש ומתפורר

אימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבה

רוטב חלב ודבש
4

בסיר קטן מחממת חלב קוקוס ומוסיפה לו דבש
ממליצה להשתמש בחלב קוקוס של ארוי - די הוא נקי לגמרי מתוספים והסמיכות שלו טובה
מצמצמת לאט עד שהרוטב מצפה את הכף בשיכבה דקה
הרוטב ישמש לטבילה של המאפים ולציפוי לפני האפיה

הרכבה
5

מחלקת את הבצק ל12 כדורים, שומרת עליהם מכוסים, הבצק נוטה להתיבש ולהיסדק
מרדדת במערוך כל כדור גודל של תחתית של כוס קוטר של כ 12 סנטימטר
מניחה כף גדושה של מילוי על חצי מהעיגול, מקפלת וסוגרת בזהירות, עם מזלג עוברת מסביב וסוגרת. לבסוף לוקחת כוס בקוטר של כ11 סמ ועוברת כדי ליצר חצי עיגול מושלם אבל זה רק עם ממש בא לכן
הדגש הוא לנסות להגיע לבצק דק והמון מילוי, בשונה מבצקים מקמח רגיל אין כאן תפיחה, הכיסון לא יפתח הוא מקסימום יסדק

אימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבה

אפיה
6

לסיום מושכת ברוטב של חלב הקוקוס והדבש זה יתן צבע שחום יפה
אופה על נייר אפיה בחום של 180 מעלות כחצי שעה, לקראת הסוף פותחת ומושכת שוב כדי להגביר את הצבע

אימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבה

אמפנדס תפוחים ברוטב חלב ודבש

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

אימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבהאימפנדס תפוחים פליאו מקמח קסאבה

6 תגובות

  1. אירית

    שלום רב,
    באילו רשתות ניתן לקנות את הקמח קסאבה ?
    האם ניתן להשתמש בקמח אחר במתכון הנתון ?
    תודה מראש ושנה טובה.

    השאר תגובה
  2. אופיר

    אהלן,
    אפשר להקפיא את המאפים אחרי אפייה?

    או שאפשר להקפיא לפניה אפייה ואז מה צריך לעשות?

    תודה

    השאר תגובה
    • dearaya

      אפשר להקפיא לפני אפיה. אני מניחה על מכסי פלסטיק בשכבה אחת ושמה במקפיא לשעתים שלוש, ואז מעבירה לקופסה. כשהם קפואים הם כבר לא נדבקים. כיף למצוא קופסה כזו במקרר

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. עוגיות. ראש השנה

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם