אוסובוקו עם כרוב סגול ותפוחים

| 1/08/2021

מנה חגיגית של אוסובוקו בבישול ארוך, שיש בו מח עצם ורקמות חיבור שנמסות לאט. טעמי בשר עמוקים וירקות מרעננים. מאוד מתאים לארוחת ראש השנה

אוסובוקו כרוב ותפוחים

קטגוריה: בשר בקר
כמותזמן הכנה
ארבע מנות שלוש וחצי שעות

 4 פרוסות עבות לפחות 4 סנטימטר של שוק עגל
 שמן זית
 חוט קשירה
ארומטים
 1 כרישה
 2 גזר
 1 בצל
 קוביה דלעת
 4 מקלות סלרי
 4 גבעולי טימין
לתבנית
 חצי כרוב אדום
 2 תפוחי עץ
 כוס ענבים ללא גרעינים
 1 כוס מיץ ענבים או יין לבן
 1 ליטר ציר בקר
גרמולטה
 שום
 פטרוזיליה
 גרידת לימון או גרידת תפוז
 שמן זית

אוסובוקו הכנות
1

מתחילה בקשירת הבשר, וזה כדי שבמהלך הבישול המנה לא תתפרק ויהיה יותר כיפי להגיש אותה
קושר לרוחב קשר חזר בחוט שלא נמס בחום. זה חוט חום גס עמיד בחום
ממליחה את הפרוסות מי שסבבה עם פלפל שחור זה מאוד מתאים כאן
במתכונים קלאסים מקמחים את הפרוסות לפני ההשחמה, אנחנו נוותר על הקמח הזה, אפשר גם בלי
מחממת מחבת כבדה ומוסיפה שמן זית, משחימה טוב את הפרוסות מכל הכיוונים

אוסובוקו

2

חותכת את הירקות לקוביות קטנות. אין צורך לקצוץ דק מצד שני הכוונה שהירקות ימסו במהלך הבישול
בצל, כרישה, מקלות סלרי וגזר הם הבסיס, דלעת זו תוספת
מטגנת במחבת שבו השחמתי את פרוסות הבשר, מוסיפה עוד שמן זית, הירקות יקבלו צבע ויספגו את מיצי הבשר, ממליחה ומפלפלת, מוסיפה את ענפי הטימין

אוסובוקו כרוב ותפוחים

3

בוחרת פירקס או תבנית שיש לה מיכסה ומתחילה בבניה
מעבירה את תערובת הירקות לתחתית התבנית
את פרוסות הבשר הצרובות ממקמת כך שהירקות סביבים

אוסובוקו כרוב ותפוחים

4

את הכרוב פורסת ל4 פלחים ומניחה על הירקות
את התפוחים חוצה וממקמת עם אותם בתבנית
את הענבים חוצה ומפזרת מסביב

אוסובוקו כרוב ותפוחים

5

מוסיפה את הנוזלים
לא היה לי יין לבן הפעם והיו לי מלא ענבים אז סחטתי אותם וזה יצא מעולה אז זו עוד אופציה
מחממת את הציר ומוסיפה גם אותו
הנוזלים כדאי שיגיעו לגובה הפרוסות, אם אין מספיק אפשר להוסיף עוד מים חמים
מכסה את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף מעל שאדים ישארו בפנים
עכשיו בסבלנות על 180 מעלות לשלוש שעות
מוכן
יכול לחכות גם למחר או להגיש אחרי שהתבנית נחה רבע שעה

אוסובוקו כרוב ותפוחים

גרמולטה
6

אפשר להכין תערובת מאוד ארומטית שמוסיפה חיות לתבשיל, או רק להבריש קצת בשמן זית
בקערית קטנה שמתאימה גם להגשה שמה
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
גרידה של לימון או תפוז שלם
שתים שלוש שיני שום קצוצות דק דק
שמן זית שיכסה את התערובת
מערבבת, מברישה את פרוסות הבשר בתערובת
מגישה לשולחן את מה שנישאר

Ingredients

 4 פרוסות עבות לפחות 4 סנטימטר של שוק עגל
 שמן זית
 חוט קשירה
ארומטים
 1 כרישה
 2 גזר
 1 בצל
 קוביה דלעת
 4 מקלות סלרי
 4 גבעולי טימין
לתבנית
 חצי כרוב אדום
 2 תפוחי עץ
 כוס ענבים ללא גרעינים
 1 כוס מיץ ענבים או יין לבן
 1 ליטר ציר בקר
גרמולטה
 שום
 פטרוזיליה
 גרידת לימון או גרידת תפוז
 שמן זית

Directions

אוסובוקו הכנות
1

מתחילה בקשירת הבשר, וזה כדי שבמהלך הבישול המנה לא תתפרק ויהיה יותר כיפי להגיש אותה
קושר לרוחב קשר חזר בחוט שלא נמס בחום. זה חוט חום גס עמיד בחום
ממליחה את הפרוסות מי שסבבה עם פלפל שחור זה מאוד מתאים כאן
במתכונים קלאסים מקמחים את הפרוסות לפני ההשחמה, אנחנו נוותר על הקמח הזה, אפשר גם בלי
מחממת מחבת כבדה ומוסיפה שמן זית, משחימה טוב את הפרוסות מכל הכיוונים

אוסובוקו

2

חותכת את הירקות לקוביות קטנות. אין צורך לקצוץ דק מצד שני הכוונה שהירקות ימסו במהלך הבישול
בצל, כרישה, מקלות סלרי וגזר הם הבסיס, דלעת זו תוספת
מטגנת במחבת שבו השחמתי את פרוסות הבשר, מוסיפה עוד שמן זית, הירקות יקבלו צבע ויספגו את מיצי הבשר, ממליחה ומפלפלת, מוסיפה את ענפי הטימין

אוסובוקו כרוב ותפוחים

3

בוחרת פירקס או תבנית שיש לה מיכסה ומתחילה בבניה
מעבירה את תערובת הירקות לתחתית התבנית
את פרוסות הבשר הצרובות ממקמת כך שהירקות סביבים

אוסובוקו כרוב ותפוחים

4

את הכרוב פורסת ל4 פלחים ומניחה על הירקות
את התפוחים חוצה וממקמת עם אותם בתבנית
את הענבים חוצה ומפזרת מסביב

אוסובוקו כרוב ותפוחים

5

מוסיפה את הנוזלים
לא היה לי יין לבן הפעם והיו לי מלא ענבים אז סחטתי אותם וזה יצא מעולה אז זו עוד אופציה
מחממת את הציר ומוסיפה גם אותו
הנוזלים כדאי שיגיעו לגובה הפרוסות, אם אין מספיק אפשר להוסיף עוד מים חמים
מכסה את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף מעל שאדים ישארו בפנים
עכשיו בסבלנות על 180 מעלות לשלוש שעות
מוכן
יכול לחכות גם למחר או להגיש אחרי שהתבנית נחה רבע שעה

אוסובוקו כרוב ותפוחים

גרמולטה
6

אפשר להכין תערובת מאוד ארומטית שמוסיפה חיות לתבשיל, או רק להבריש קצת בשמן זית
בקערית קטנה שמתאימה גם להגשה שמה
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
גרידה של לימון או תפוז שלם
שתים שלוש שיני שום קצוצות דק דק
שמן זית שיכסה את התערובת
מערבבת, מברישה את פרוסות הבשר בתערובת
מגישה לשולחן את מה שנישאר

אוסובוקו עם כרוב סגול ותפוחים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

אוסובוקו כרוב ותפוחים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

חמין פליאו מלחי ועד זנב

חמין פליאו מלחי ועד זנב

נגיד שקמתן בשבת בבוקר, גשום וקר ריח של חמין עולה מהשכנים. החמין הזה הוא בשבילכן. עשר דקות הכנה, לתנור וכבר בצהרים יש לכן בשר לחי וזנב נימוחים, בטטות שלמות ספוגות בטעם וחמינדוס