אוסובוקו עם כרוב סגול ותפוחים

|

1/08/2021

מנה חגיגית של אוסובוקו בבישול ארוך, שיש בו מח עצם ורקמות חיבור שנמסות לאט. טעמי בשר עמוקים וירקות מרעננים. מאוד מתאים לארוחת ראש השנה

4 מנות

Prep Time20 minsCook Time3 hrs

 4 פרוסות עבות לפחות 4 סנטימטר של שוק עגל
 שמן זית
 חוט קשירה
ארומטים
 1 כרישה
 2 גזר
 1 בצל
 קוביה דלעת
 4 מקלות סלרי
 4 גבעולי טימין
לתבנית
 חצי כרוב אדום
 2 תפוחי עץ
 כוס ענבים ללא גרעינים
 1 כוס מיץ ענבים או יין לבן
 1 ליטר ציר בקר
גרמולטה
 שום
 פטרוזיליה
 גרידת לימון או גרידת תפוז
 שמן זית

1

מתחילה בקשירת הבשר, וזה כדי שבמהלך הבישול המנה לא תתפרק ויהיה יותר כיפי להגיש אותה
קושר לרוחב קשר חזר בחוט שלא נמס בחום. זה חוט חום גס עמיד בחום
ממליחה את הפרוסות מי שסבבה עם פלפל שחור זה מאוד מתאים כאן
במתכונים קלאסים מקמחים את הפרוסות לפני ההשחמה, אנחנו נוותר על הקמח הזה, אפשר גם בלי
מחממת מחבת כבדה ומוסיפה שמן זית, משחימה טוב את הפרוסות מכל הכיוונים

2

חותכת את הירקות לקוביות קטנות. אין צורך לקצוץ דק מצד שני הכוונה שהירקות ימסו במהלך הבישול
בצל, כרישה, מקלות סלרי וגזר הם הבסיס, דלעת זו תוספת
מטגנת במחבת שבו השחמתי את פרוסות הבשר, מוסיפה עוד שמן זית, הירקות יקבלו צבע ויספגו את מיצי הבשר, ממליחה ומפלפלת, מוסיפה את ענפי הטימין

3

בוחרת פירקס או תבנית שיש לה מיכסה ומתחילה בבניה
מעבירה את תערובת הירקות לתחתית התבנית
את פרוסות הבשר הצרובות ממקמת כך שהירקות סביבים

4

את הכרוב פורסת ל4 פלחים ומניחה על הירקות
את התפוחים חוצה וממקמת עם אותם בתבנית
את הענבים חוצה ומפזרת מסביב

5

מוסיפה את הנוזלים
לא היה לי יין לבן הפעם והיו לי מלא ענבים אז סחטתי אותם וזה יצא מעולה אז זו עוד אופציה
מחממת את הציר ומוסיפה גם אותו
הנוזלים כדאי שיגיעו לגובה הפרוסות, אם אין מספיק אפשר להוסיף עוד מים חמים
מכסה את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף מעל שאדים ישארו בפנים
עכשיו בסבלנות על 180 מעלות לשלוש שעות
מוכן
יכול לחכות גם למחר או להגיש אחרי שהתבנית נחה רבע שעה

גרמולטה
6

אפשר להכין תערובת מאוד ארומטית שמוסיפה חיות לתבשיל, או רק להבריש קצת בשמן זית
בקערית קטנה שמתאימה גם להגשה שמה
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
גרידה של לימון או תפוז שלם
שתים שלוש שיני שום קצוצות דק דק
שמן זית שיכסה את התערובת
מערבבת, מברישה את פרוסות הבשר בתערובת
מגישה לשולחן את מה שנישאר

Ingredients

 4 פרוסות עבות לפחות 4 סנטימטר של שוק עגל
 שמן זית
 חוט קשירה
ארומטים
 1 כרישה
 2 גזר
 1 בצל
 קוביה דלעת
 4 מקלות סלרי
 4 גבעולי טימין
לתבנית
 חצי כרוב אדום
 2 תפוחי עץ
 כוס ענבים ללא גרעינים
 1 כוס מיץ ענבים או יין לבן
 1 ליטר ציר בקר
גרמולטה
 שום
 פטרוזיליה
 גרידת לימון או גרידת תפוז
 שמן זית

Directions

1

מתחילה בקשירת הבשר, וזה כדי שבמהלך הבישול המנה לא תתפרק ויהיה יותר כיפי להגיש אותה
קושר לרוחב קשר חזר בחוט שלא נמס בחום. זה חוט חום גס עמיד בחום
ממליחה את הפרוסות מי שסבבה עם פלפל שחור זה מאוד מתאים כאן
במתכונים קלאסים מקמחים את הפרוסות לפני ההשחמה, אנחנו נוותר על הקמח הזה, אפשר גם בלי
מחממת מחבת כבדה ומוסיפה שמן זית, משחימה טוב את הפרוסות מכל הכיוונים

2

חותכת את הירקות לקוביות קטנות. אין צורך לקצוץ דק מצד שני הכוונה שהירקות ימסו במהלך הבישול
בצל, כרישה, מקלות סלרי וגזר הם הבסיס, דלעת זו תוספת
מטגנת במחבת שבו השחמתי את פרוסות הבשר, מוסיפה עוד שמן זית, הירקות יקבלו צבע ויספגו את מיצי הבשר, ממליחה ומפלפלת, מוסיפה את ענפי הטימין

3

בוחרת פירקס או תבנית שיש לה מיכסה ומתחילה בבניה
מעבירה את תערובת הירקות לתחתית התבנית
את פרוסות הבשר הצרובות ממקמת כך שהירקות סביבים

4

את הכרוב פורסת ל4 פלחים ומניחה על הירקות
את התפוחים חוצה וממקמת עם אותם בתבנית
את הענבים חוצה ומפזרת מסביב

5

מוסיפה את הנוזלים
לא היה לי יין לבן הפעם והיו לי מלא ענבים אז סחטתי אותם וזה יצא מעולה אז זו עוד אופציה
מחממת את הציר ומוסיפה גם אותו
הנוזלים כדאי שיגיעו לגובה הפרוסות, אם אין מספיק אפשר להוסיף עוד מים חמים
מכסה את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף מעל שאדים ישארו בפנים
עכשיו בסבלנות על 180 מעלות לשלוש שעות
מוכן
יכול לחכות גם למחר או להגיש אחרי שהתבנית נחה רבע שעה

גרמולטה
6

אפשר להכין תערובת מאוד ארומטית שמוסיפה חיות לתבשיל, או רק להבריש קצת בשמן זית
בקערית קטנה שמתאימה גם להגשה שמה
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
גרידה של לימון או תפוז שלם
שתים שלוש שיני שום קצוצות דק דק
שמן זית שיכסה את התערובת
מערבבת, מברישה את פרוסות הבשר בתערובת
מגישה לשולחן את מה שנישאר

אוסובוקו עם כרוב סגול ותפוחים

אוסובוקו עם כרוב סגול ותפוחים

|

מנה חגיגית של אוסובוקו בבישול ארוך, שיש בו מח עצם ורקמות חיבור שנמסות לאט. טעמי בשר עמוקים וירקות מרעננים. מאוד מתאים לארוחת ראש השנה

4 מנות

Prep Time20 minsCook Time3 hrs

 4 פרוסות עבות לפחות 4 סנטימטר של שוק עגל
 שמן זית
 חוט קשירה
ארומטים
 1 כרישה
 2 גזר
 1 בצל
 קוביה דלעת
 4 מקלות סלרי
 4 גבעולי טימין
לתבנית
 חצי כרוב אדום
 2 תפוחי עץ
 כוס ענבים ללא גרעינים
 1 כוס מיץ ענבים או יין לבן
 1 ליטר ציר בקר
גרמולטה
 שום
 פטרוזיליה
 גרידת לימון או גרידת תפוז
 שמן זית

1

מתחילה בקשירת הבשר, וזה כדי שבמהלך הבישול המנה לא תתפרק ויהיה יותר כיפי להגיש אותה
קושר לרוחב קשר חזר בחוט שלא נמס בחום. זה חוט חום גס עמיד בחום
ממליחה את הפרוסות מי שסבבה עם פלפל שחור זה מאוד מתאים כאן
במתכונים קלאסים מקמחים את הפרוסות לפני ההשחמה, אנחנו נוותר על הקמח הזה, אפשר גם בלי
מחממת מחבת כבדה ומוסיפה שמן זית, משחימה טוב את הפרוסות מכל הכיוונים

2

חותכת את הירקות לקוביות קטנות. אין צורך לקצוץ דק מצד שני הכוונה שהירקות ימסו במהלך הבישול
בצל, כרישה, מקלות סלרי וגזר הם הבסיס, דלעת זו תוספת
מטגנת במחבת שבו השחמתי את פרוסות הבשר, מוסיפה עוד שמן זית, הירקות יקבלו צבע ויספגו את מיצי הבשר, ממליחה ומפלפלת, מוסיפה את ענפי הטימין

3

בוחרת פירקס או תבנית שיש לה מיכסה ומתחילה בבניה
מעבירה את תערובת הירקות לתחתית התבנית
את פרוסות הבשר הצרובות ממקמת כך שהירקות סביבים

4

את הכרוב פורסת ל4 פלחים ומניחה על הירקות
את התפוחים חוצה וממקמת עם אותם בתבנית
את הענבים חוצה ומפזרת מסביב

5

מוסיפה את הנוזלים
לא היה לי יין לבן הפעם והיו לי מלא ענבים אז סחטתי אותם וזה יצא מעולה אז זו עוד אופציה
מחממת את הציר ומוסיפה גם אותו
הנוזלים כדאי שיגיעו לגובה הפרוסות, אם אין מספיק אפשר להוסיף עוד מים חמים
מכסה את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף מעל שאדים ישארו בפנים
עכשיו בסבלנות על 180 מעלות לשלוש שעות
מוכן
יכול לחכות גם למחר או להגיש אחרי שהתבנית נחה רבע שעה

גרמולטה
6

אפשר להכין תערובת מאוד ארומטית שמוסיפה חיות לתבשיל, או רק להבריש קצת בשמן זית
בקערית קטנה שמתאימה גם להגשה שמה
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
גרידה של לימון או תפוז שלם
שתים שלוש שיני שום קצוצות דק דק
שמן זית שיכסה את התערובת
מערבבת, מברישה את פרוסות הבשר בתערובת
מגישה לשולחן את מה שנישאר

Ingredients

 4 פרוסות עבות לפחות 4 סנטימטר של שוק עגל
 שמן זית
 חוט קשירה
ארומטים
 1 כרישה
 2 גזר
 1 בצל
 קוביה דלעת
 4 מקלות סלרי
 4 גבעולי טימין
לתבנית
 חצי כרוב אדום
 2 תפוחי עץ
 כוס ענבים ללא גרעינים
 1 כוס מיץ ענבים או יין לבן
 1 ליטר ציר בקר
גרמולטה
 שום
 פטרוזיליה
 גרידת לימון או גרידת תפוז
 שמן זית

Directions

1

מתחילה בקשירת הבשר, וזה כדי שבמהלך הבישול המנה לא תתפרק ויהיה יותר כיפי להגיש אותה
קושר לרוחב קשר חזר בחוט שלא נמס בחום. זה חוט חום גס עמיד בחום
ממליחה את הפרוסות מי שסבבה עם פלפל שחור זה מאוד מתאים כאן
במתכונים קלאסים מקמחים את הפרוסות לפני ההשחמה, אנחנו נוותר על הקמח הזה, אפשר גם בלי
מחממת מחבת כבדה ומוסיפה שמן זית, משחימה טוב את הפרוסות מכל הכיוונים

2

חותכת את הירקות לקוביות קטנות. אין צורך לקצוץ דק מצד שני הכוונה שהירקות ימסו במהלך הבישול
בצל, כרישה, מקלות סלרי וגזר הם הבסיס, דלעת זו תוספת
מטגנת במחבת שבו השחמתי את פרוסות הבשר, מוסיפה עוד שמן זית, הירקות יקבלו צבע ויספגו את מיצי הבשר, ממליחה ומפלפלת, מוסיפה את ענפי הטימין

3

בוחרת פירקס או תבנית שיש לה מיכסה ומתחילה בבניה
מעבירה את תערובת הירקות לתחתית התבנית
את פרוסות הבשר הצרובות ממקמת כך שהירקות סביבים

4

את הכרוב פורסת ל4 פלחים ומניחה על הירקות
את התפוחים חוצה וממקמת עם אותם בתבנית
את הענבים חוצה ומפזרת מסביב

5

מוסיפה את הנוזלים
לא היה לי יין לבן הפעם והיו לי מלא ענבים אז סחטתי אותם וזה יצא מעולה אז זו עוד אופציה
מחממת את הציר ומוסיפה גם אותו
הנוזלים כדאי שיגיעו לגובה הפרוסות, אם אין מספיק אפשר להוסיף עוד מים חמים
מכסה את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף מעל שאדים ישארו בפנים
עכשיו בסבלנות על 180 מעלות לשלוש שעות
מוכן
יכול לחכות גם למחר או להגיש אחרי שהתבנית נחה רבע שעה

גרמולטה
6

אפשר להכין תערובת מאוד ארומטית שמוסיפה חיות לתבשיל, או רק להבריש קצת בשמן זית
בקערית קטנה שמתאימה גם להגשה שמה
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
גרידה של לימון או תפוז שלם
שתים שלוש שיני שום קצוצות דק דק
שמן זית שיכסה את התערובת
מערבבת, מברישה את פרוסות הבשר בתערובת
מגישה לשולחן את מה שנישאר

אוסובוקו עם כרוב סגול ותפוחים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *