אוזני המן פליאו

אוזני המן ללא גלוטן טעימים ממש, תואם פליאו

מאוד אוהבת פרג, ופעם בשנה מרשה לעצמי, אוזני המן ללא גלוטן, תואם פליאו. בצק מאוד פריך מילוי מתוק והכנה מורכבת. התוצאה שווה ממש

פרג טרי זו גם הזדמנות ללכת לחנות תבלינים טובה שגם טוחנת במקום, פרג טחון טרי זה הדבר האמיתי

צלחת עוגיות מושלמת

ככה עושה

אוזני המן ללא גלוטן

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה30 minutes
מנות30
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

בצק פריך

  • כוס וחצי קמח שקדים דק מנופה
  • שלושת רבעי כוס קמח אורז מלא
  • שלוש כפות אבקת סוכר קוקוס מנופה
  • מאה גרם חמאה קרה
  • ביצה
  • כפית מלח הימלאיה דק

למילוי פרג

  • 250 גרם פרג טחון טרי
  • 150 מיל חלב שקדים
  • 85 גרם סוכר קוקוס טחון
  • 50 גרם חמאה
  • גרידה מקליפה של לימון גדול

הכנות

  • כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד עם מצרכים קרים אפשר לשים הכל במקרר לפני - מזל שפורים זה בחורף
    לתת לבצק המוכן להתקרר כשעה.
    בשלב הרידוד לא לרדד דק אחרי קריצת העיגולים, את שאריות הבצק להחזיר למקרר.
    לנסות להתאפק עם השאיפה למלא בהמון פרג, אחרת קשה לסגור.
    פרג טחון טרי עושה הבדל גדול. כדאי לקנות בחנות תבלינים ולבקש טחינה במקום, פרג שומרות במקפיא.
    להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה
    אוזני המן מוגשות בצלחת

הכנת הבצק

  • מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות.
    מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
    בכלי קטן טורפת היטב את הביצה ומוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחידה, שתמשתי בערך בחצי מכמות הביצה, תלוי בלחות וסוג החמאה. המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות.
    מחלקת לארבע וכל חלק משטחת לדיסק ועוטפת בנילון ניצמד
    מעבירה למקרר לשעה

מילוי

  • בסיר קטן ממיסה חמאה וסוכר בחלב שקדים. שנמס מורידה מהאש ומוסיפה את הפרג
    מוסיפה גרידה של קליפת לימון טרימרקם טיפה בוצי שמתקרר למרקם נוח ויציב

הרכבה

  • את הבצק מרדדת בין שני נירות אפיה על משטח חלק.
    עובי טוב יהיה 3 עד 4 מילימטר.
    מוציאה מהמקרר דיסקית אחת מרדדת בין שני נירות אפיה קורצת עיגולים בקוטר של כ7- סנטימטר. לא מדע מדוייק, כוס שתיה תתאים.
    מניחה במרכז העיגול כפית מילוי וסוגרת בעדינות שלוש פיאות
  • מעבירה לתבנית עם נייר אפיה שומרת את התבנית המוכנה במקרר עד לאפיה
    ממשיכה לדיסקית נוספת עד שהתבנית התמלאה ככה מתקבלות אוזני המן פריכות
    אוזני המן פליאו

אפיה

  • אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל150- מעלות כרבע שעה או עד שזהוב
    כדאי לתת לאוזני ההמן להתקרר בתבנית, הם מתקשות עוד אחרי הקרור.
    לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

2 מחשבות על “אוזני המן ללא גלוטן טעימים ממש, תואם פליאו”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן