אוזני המן
מאוד אוהבת פרג, ופעם בשנה מרשה לעצמי, אוזני המן ללא גלוטן, תואם פליאו. בצק מאוד פריך מילוי מתוק והכנה מורכבת. התוצאה שווה ממש
פרג זו גם הזדמנות לחנות תבלינים טובה שגם טוחנת במקום, פרג טחון טרי זה הדבר האמיתי
כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד עם מצרכים קרים
אפשר לשים הכל במקרר לפני - מזל שפורים זה בחורף
לתת לבצק המוכן להתקרר כשעה
בשלב הרידוד לא לרדד דק
אחרי קריצת העיגולים, את שאריות הבצק להחזיר למקרר
לנסות להתאפק עם השאיפה למלא בהמון פרג, אחרת קשה לסגור
פרג טחון טרי עושה הבדל גדול. כדאי לקנות בחנות תבלינים ולבקש טחינה במקום, פרג שומרות במקפיא
להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה
מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
בכלי קטן טורפת היטב את הביצה ומוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד
השתמשתי בערך בחצי מכמות הביצה , תלוי בלחות וסוג החמאה
המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות
מחלקת לארבע וכל חלק משטחת לדיסק ועוטפת בנילון ניצמד
מעבירה למקרר לשעה
בסיר קטן ממיסה חמאה וסוכר בחלב שקדים
שנמס מורידה מהאש ומוסיפה את הפרג
מוסיפה גרידה של קליפת לימון טרי
מרקם טיפה בוצי שמתקרר למרקם נוח ויציב
את הבצק מרדדת בין שני נירות אפיה על משטח חלק
עובי טוב יהיה 3 עד 4 מילימטר
מוציאה מהמקרר דיסקית אחת מרדדת בין שני נירות אפיה
קורצת עיגולים בקוטר של כ7- סנטימטר. לא מדע מדוייק, כוס שתיה תתאים
מניחה במרכז העיגול כפית מילוי וסוגרת בעדינות שלוש פיאות
מעבירה לתבנית עם נייר אפיה שומרת את התבנית המוכנה במקרר עד לאפיה
ממשיכה לדיסקית נוספת עד שהתבנית התמלאה
ככה מתקבלות אוזני המן פריכות
אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל150- מעלות כרבע שעה או עד שזהוב
כדאי לתת לאוזני ההמן להתקרר בתבנית, הם מתקשות עוד אחרי הקרור. לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר
Ingredients
Directions
כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד עם מצרכים קרים
אפשר לשים הכל במקרר לפני - מזל שפורים זה בחורף
לתת לבצק המוכן להתקרר כשעה
בשלב הרידוד לא לרדד דק
אחרי קריצת העיגולים, את שאריות הבצק להחזיר למקרר
לנסות להתאפק עם השאיפה למלא בהמון פרג, אחרת קשה לסגור
פרג טחון טרי עושה הבדל גדול. כדאי לקנות בחנות תבלינים ולבקש טחינה במקום, פרג שומרות במקפיא
להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה
מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
בכלי קטן טורפת היטב את הביצה ומוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד
השתמשתי בערך בחצי מכמות הביצה , תלוי בלחות וסוג החמאה
המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות
מחלקת לארבע וכל חלק משטחת לדיסק ועוטפת בנילון ניצמד
מעבירה למקרר לשעה
בסיר קטן ממיסה חמאה וסוכר בחלב שקדים
שנמס מורידה מהאש ומוסיפה את הפרג
מוסיפה גרידה של קליפת לימון טרי
מרקם טיפה בוצי שמתקרר למרקם נוח ויציב
את הבצק מרדדת בין שני נירות אפיה על משטח חלק
עובי טוב יהיה 3 עד 4 מילימטר
מוציאה מהמקרר דיסקית אחת מרדדת בין שני נירות אפיה
קורצת עיגולים בקוטר של כ7- סנטימטר. לא מדע מדוייק, כוס שתיה תתאים
מניחה במרכז העיגול כפית מילוי וסוגרת בעדינות שלוש פיאות
מעבירה לתבנית עם נייר אפיה שומרת את התבנית המוכנה במקרר עד לאפיה
ממשיכה לדיסקית נוספת עד שהתבנית התמלאה
ככה מתקבלות אוזני המן פריכות
אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל150- מעלות כרבע שעה או עד שזהוב
כדאי לתת לאוזני ההמן להתקרר בתבנית, הם מתקשות עוד אחרי הקרור. לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן
זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים
עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים
יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים
דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח
היי:) תודה על המתכון
את חושבת שאפשר להחליף את קמח האורז בקסבה או קוקוס?
תודה!
בשמחה. קמח קסאבה יכול לעבוד. קוקוס ייבש את הבצק. בהצלחה