מאוד אוהבת פרג, ופעם בשנה מרשה לעצמי, בצק פריך מאוד מילוי מתוק והכנה מסובכת. התוצאה שווה ממש

הכנות1 hrזמן בישול30 mins

בצק פריך
 כוס וחצי קמח שקדים דק מנופה
 שלושת רבעי כוס קמח אורז מלא
 שלוש כפות אבקת סוכר קוקוס מנופה
 מאה גרם חמאה קרה
 ביצה
 כפית מלח הימלאיה דק
למילוי פרג
 250 גרם פרג טחון טרי
 150 מיל חלב שקדים
 85 גרם סוכר קוקוס טחון
 50 גרם חמאה
 גרידה מקליפה של לימון גדול

1

כ- 30 אוזני המן
כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד קר. אפשר לשים הכל במקרר לפני - מזל שפורים זה בחורף
לתת לבצק להתקרר כשעה
בשלב הרידוד לא לרדד דק
אחרי קריצת העיגולים, את שאריות הבצק להחזיר למקרר
לנסות להתאפק עם השאיפה למלא בהמון פרג, אחרת קשה לסגור
פרג טחון טרי עושה הבדל גדול. כדאי לקנות בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו לכן במקום, לשמור במקפיא
להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה

הכנת הבצק
2

מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
בכלי קטן טורפת היטב את הביצה ומוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד
השתמשתי בערך בחצי מכמות הביצה , תלוי בלחות וסוג החמאה
המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות
מחלקת לארבע וכל חלק משטחת לדיסק ועוטפת בנילון ניצמד
מעבירה למקרר לשעה

מילוי
3

בסיר קטן ממיסה חמאה וסוכר בחלב שקדים
שנמס מורידה מהאש ומוסיפה את הפרג
מוסיפה גרידה של קליפת לימון טרי
מרקם טיפה בוצי שמתקרר למרקם נוח ויציב

הרכבה
4

את הבצק מרדדת בין שני נירות אפיה על משטח חלק
עובי טוב יהיה 3 עד 4 מילימטר
\
מוציאה מהמקרר דיסקית אחת מרדדת בין שני נירות אפיה
קורצת עיגולים בקוטר של כ7- סנטימטר. לא מדע מדוייק, כוס שתיה תתאים
מניחה במרכז העיגול כפית מילוי וסוגרת בעדינות שלוש פיאות
מעבירה לתבנית עם נייר אפיה שומרת את התבנית המוכנה במקרר עד לאפיה
ממשיכה לדיסקית נוספת עד שהתבנית התמלאה
ככה מתקבלות אוזני המן פריכות

אפיה
5

אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל150- מעלות כרבע שעה או עד שזהוב
כדאי לתת לאוזני ההמן להתקרר בתבנית, הם מתקשות עוד אחרי הקרור. לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר

Ingredients

בצק פריך
 כוס וחצי קמח שקדים דק מנופה
 שלושת רבעי כוס קמח אורז מלא
 שלוש כפות אבקת סוכר קוקוס מנופה
 מאה גרם חמאה קרה
 ביצה
 כפית מלח הימלאיה דק
למילוי פרג
 250 גרם פרג טחון טרי
 150 מיל חלב שקדים
 85 גרם סוכר קוקוס טחון
 50 גרם חמאה
 גרידה מקליפה של לימון גדול

Directions

1

כ- 30 אוזני המן
כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד קר. אפשר לשים הכל במקרר לפני - מזל שפורים זה בחורף
לתת לבצק להתקרר כשעה
בשלב הרידוד לא לרדד דק
אחרי קריצת העיגולים, את שאריות הבצק להחזיר למקרר
לנסות להתאפק עם השאיפה למלא בהמון פרג, אחרת קשה לסגור
פרג טחון טרי עושה הבדל גדול. כדאי לקנות בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו לכן במקום, לשמור במקפיא
להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה

הכנת הבצק
2

מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
בכלי קטן טורפת היטב את הביצה ומוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד
השתמשתי בערך בחצי מכמות הביצה , תלוי בלחות וסוג החמאה
המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות
מחלקת לארבע וכל חלק משטחת לדיסק ועוטפת בנילון ניצמד
מעבירה למקרר לשעה

מילוי
3

בסיר קטן ממיסה חמאה וסוכר בחלב שקדים
שנמס מורידה מהאש ומוסיפה את הפרג
מוסיפה גרידה של קליפת לימון טרי
מרקם טיפה בוצי שמתקרר למרקם נוח ויציב

הרכבה
4

את הבצק מרדדת בין שני נירות אפיה על משטח חלק
עובי טוב יהיה 3 עד 4 מילימטר
\
מוציאה מהמקרר דיסקית אחת מרדדת בין שני נירות אפיה
קורצת עיגולים בקוטר של כ7- סנטימטר. לא מדע מדוייק, כוס שתיה תתאים
מניחה במרכז העיגול כפית מילוי וסוגרת בעדינות שלוש פיאות
מעבירה לתבנית עם נייר אפיה שומרת את התבנית המוכנה במקרר עד לאפיה
ממשיכה לדיסקית נוספת עד שהתבנית התמלאה
ככה מתקבלות אוזני המן פריכות

אפיה
5

אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל150- מעלות כרבע שעה או עד שזהוב
כדאי לתת לאוזני ההמן להתקרר בתבנית, הם מתקשות עוד אחרי הקרור. לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר

אוזני המן
מתאים לפרוטוקולים

Paleo

מאוד אוהבת פרג, ופעם בשנה מרשה לעצמי, בצק פריך מאוד מילוי מתוק והכנה מסובכת. התוצאה שווה ממש

הכנות1 hrזמן בישול30 mins

בצק פריך
 כוס וחצי קמח שקדים דק מנופה
 שלושת רבעי כוס קמח אורז מלא
 שלוש כפות אבקת סוכר קוקוס מנופה
 מאה גרם חמאה קרה
 ביצה
 כפית מלח הימלאיה דק
למילוי פרג
 250 גרם פרג טחון טרי
 150 מיל חלב שקדים
 85 גרם סוכר קוקוס טחון
 50 גרם חמאה
 גרידה מקליפה של לימון גדול

1

כ- 30 אוזני המן
כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד קר. אפשר לשים הכל במקרר לפני - מזל שפורים זה בחורף
לתת לבצק להתקרר כשעה
בשלב הרידוד לא לרדד דק
אחרי קריצת העיגולים, את שאריות הבצק להחזיר למקרר
לנסות להתאפק עם השאיפה למלא בהמון פרג, אחרת קשה לסגור
פרג טחון טרי עושה הבדל גדול. כדאי לקנות בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו לכן במקום, לשמור במקפיא
להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה

הכנת הבצק
2

מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
בכלי קטן טורפת היטב את הביצה ומוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד
השתמשתי בערך בחצי מכמות הביצה , תלוי בלחות וסוג החמאה
המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות
מחלקת לארבע וכל חלק משטחת לדיסק ועוטפת בנילון ניצמד
מעבירה למקרר לשעה

מילוי
3

בסיר קטן ממיסה חמאה וסוכר בחלב שקדים
שנמס מורידה מהאש ומוסיפה את הפרג
מוסיפה גרידה של קליפת לימון טרי
מרקם טיפה בוצי שמתקרר למרקם נוח ויציב

הרכבה
4

את הבצק מרדדת בין שני נירות אפיה על משטח חלק
עובי טוב יהיה 3 עד 4 מילימטר
\
מוציאה מהמקרר דיסקית אחת מרדדת בין שני נירות אפיה
קורצת עיגולים בקוטר של כ7- סנטימטר. לא מדע מדוייק, כוס שתיה תתאים
מניחה במרכז העיגול כפית מילוי וסוגרת בעדינות שלוש פיאות
מעבירה לתבנית עם נייר אפיה שומרת את התבנית המוכנה במקרר עד לאפיה
ממשיכה לדיסקית נוספת עד שהתבנית התמלאה
ככה מתקבלות אוזני המן פריכות

אפיה
5

אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל150- מעלות כרבע שעה או עד שזהוב
כדאי לתת לאוזני ההמן להתקרר בתבנית, הם מתקשות עוד אחרי הקרור. לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר

Ingredients

בצק פריך
 כוס וחצי קמח שקדים דק מנופה
 שלושת רבעי כוס קמח אורז מלא
 שלוש כפות אבקת סוכר קוקוס מנופה
 מאה גרם חמאה קרה
 ביצה
 כפית מלח הימלאיה דק
למילוי פרג
 250 גרם פרג טחון טרי
 150 מיל חלב שקדים
 85 גרם סוכר קוקוס טחון
 50 גרם חמאה
 גרידה מקליפה של לימון גדול

Directions

1

כ- 30 אוזני המן
כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד קר. אפשר לשים הכל במקרר לפני - מזל שפורים זה בחורף
לתת לבצק להתקרר כשעה
בשלב הרידוד לא לרדד דק
אחרי קריצת העיגולים, את שאריות הבצק להחזיר למקרר
לנסות להתאפק עם השאיפה למלא בהמון פרג, אחרת קשה לסגור
פרג טחון טרי עושה הבדל גדול. כדאי לקנות בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו לכן במקום, לשמור במקפיא
להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה

הכנת הבצק
2

מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
בכלי קטן טורפת היטב את הביצה ומוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד
השתמשתי בערך בחצי מכמות הביצה , תלוי בלחות וסוג החמאה
המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות
מחלקת לארבע וכל חלק משטחת לדיסק ועוטפת בנילון ניצמד
מעבירה למקרר לשעה

מילוי
3

בסיר קטן ממיסה חמאה וסוכר בחלב שקדים
שנמס מורידה מהאש ומוסיפה את הפרג
מוסיפה גרידה של קליפת לימון טרי
מרקם טיפה בוצי שמתקרר למרקם נוח ויציב

הרכבה
4

את הבצק מרדדת בין שני נירות אפיה על משטח חלק
עובי טוב יהיה 3 עד 4 מילימטר
\
מוציאה מהמקרר דיסקית אחת מרדדת בין שני נירות אפיה
קורצת עיגולים בקוטר של כ7- סנטימטר. לא מדע מדוייק, כוס שתיה תתאים
מניחה במרכז העיגול כפית מילוי וסוגרת בעדינות שלוש פיאות
מעבירה לתבנית עם נייר אפיה שומרת את התבנית המוכנה במקרר עד לאפיה
ממשיכה לדיסקית נוספת עד שהתבנית התמלאה
ככה מתקבלות אוזני המן פריכות

אפיה
5

אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל150- מעלות כרבע שעה או עד שזהוב
כדאי לתת לאוזני ההמן להתקרר בתבנית, הם מתקשות עוד אחרי הקרור. לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר

אוזני המן
מתאים לפרוטוקולים

Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו

עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו

עוגיות שוקו שוקו אגוזיות עם חמאת טיגארנאט ואגוזי לוז. עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו, טבעוניות ללא דגנים בכלל

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה

עוגיה טחינה שמרגישה כמו עוגיה וטעימה כמו עוגיה. לכבוד החזרת הטחינה והשומשום בהצלחה, הבת האלופה שלי יצרה את המתכון הזה. הקרדיט כולו לרמי ורטמן

כדורי סחלב

כדורי סחלב

ממתק קטן בטעם של סחלב וילדות בירושלים, מי הזהר עושים את ההבדל

שוקו פלצבו

שוקו פלצבו

ערב קר חדשות לא משהו, שוקו יכול להיות אחלה מרוממם, הינה כזה מותאם לפרוטוקול מהודק חם ומנחם

גאלט אגסים

גאלט אגסים

זו עוגה קצת פראית ומאוד טעימה, משלבת טעם מרציפני מהשקדים שפוגשים באגסים. ווניל ממקל וניל אמיתי. פיתוח מתכון רמי ורטמן

שבלולי קינמון

שבלולי קינמון

חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. ניסיון לשבלולי קינמון שהם מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. טעים ועדין

בליס ברי

בליס ברי

נטיפים של אושר, אוכמניות כחולות קפואות בציפוי דק של שוקולד רואו, פיתוח רמי ורטמן

פרליני שוקולד רואו

פרליני שוקולד רואו

שוקולד רואו שומר על כל האיכויות הקסומות של הקקאו, מעלה תדר ומשמח את הנפש. פיתוח מתכון רמי ורטמן

מאפינס דלעת

מאפינס דלעת

בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפינס דלעת הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים

עוגיות פיצוחים

עוגיות פיצוחים

עוגיות פיצוחים קלות להכנה, מאוד מספקות. תמיד יש מבחר אחר של אגוזים וגרעינים לנסות. מתאים למי שאוכלת ביצים, הסוכר די הכרחי להדביק את הבלילה

עוגת בננות

עוגת בננות

עוגה מושלמת. לשלבים מתקדמים כאשר חזרו האגוזים והביצים
פיתוח מתכון רמי ורטמן

$