אוזני המן

| 25/02/2021

מאוד אוהבת פרג, ופעם בשנה מרשה לעצמי, אוזני המן ללא גלוטן, תואם פליאו. בצק מאוד פריך מילוי מתוק והכנה מורכבת. התוצאה שווה ממש

פרג זו גם הזדמנות לחנות תבלינים טובה שגם טוחנת במקום, פרג טחון טרי זה הדבר האמיתי

אוזני המן מוגשות בצלחת

כמותזמן הכנה
30 יחידותשעה וחצי

בצק פריך
 כוס וחצי קמח שקדים דק מנופה
 שלושת רבעי כוס קמח אורז מלא
 שלוש כפות אבקת סוכר קוקוס מנופה
 מאה גרם חמאה קרה
 ביצה
 כפית מלח הימלאיה דק
למילוי פרג
 250 גרם פרג טחון טרי
 150 מיל חלב שקדים
 85 גרם סוכר קוקוס טחון
 50 גרם חמאה
 גרידה מקליפה של לימון גדול

1

כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד עם מצרכים קרים
אפשר לשים הכל במקרר לפני - מזל שפורים זה בחורף
לתת לבצק המוכן להתקרר כשעה
בשלב הרידוד לא לרדד דק
אחרי קריצת העיגולים, את שאריות הבצק להחזיר למקרר
לנסות להתאפק עם השאיפה למלא בהמון פרג, אחרת קשה לסגור
פרג טחון טרי עושה הבדל גדול. כדאי לקנות בחנות תבלינים ולבקש טחינה במקום, פרג שומרות במקפיא
להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה

הכנת הבצק
2

מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
בכלי קטן טורפת היטב את הביצה ומוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד
השתמשתי בערך בחצי מכמות הביצה , תלוי בלחות וסוג החמאה
המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות
מחלקת לארבע וכל חלק משטחת לדיסק ועוטפת בנילון ניצמד
מעבירה למקרר לשעה

מילוי
3

בסיר קטן ממיסה חמאה וסוכר בחלב שקדים
שנמס מורידה מהאש ומוסיפה את הפרג
מוסיפה גרידה של קליפת לימון טרי
מרקם טיפה בוצי שמתקרר למרקם נוח ויציב

הרכבה
4

את הבצק מרדדת בין שני נירות אפיה על משטח חלק
עובי טוב יהיה 3 עד 4 מילימטר
מוציאה מהמקרר דיסקית אחת מרדדת בין שני נירות אפיה
קורצת עיגולים בקוטר של כ7- סנטימטר. לא מדע מדוייק, כוס שתיה תתאים
מניחה במרכז העיגול כפית מילוי וסוגרת בעדינות שלוש פיאות
מעבירה לתבנית עם נייר אפיה שומרת את התבנית המוכנה במקרר עד לאפיה
ממשיכה לדיסקית נוספת עד שהתבנית התמלאה
ככה מתקבלות אוזני המן פריכות

אפיה
5

אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל150- מעלות כרבע שעה או עד שזהוב
כדאי לתת לאוזני ההמן להתקרר בתבנית, הם מתקשות עוד אחרי הקרור. לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר

Ingredients

בצק פריך
 כוס וחצי קמח שקדים דק מנופה
 שלושת רבעי כוס קמח אורז מלא
 שלוש כפות אבקת סוכר קוקוס מנופה
 מאה גרם חמאה קרה
 ביצה
 כפית מלח הימלאיה דק
למילוי פרג
 250 גרם פרג טחון טרי
 150 מיל חלב שקדים
 85 גרם סוכר קוקוס טחון
 50 גרם חמאה
 גרידה מקליפה של לימון גדול

Directions

1

כדי להצליח עם הבצק הזה חשוב לעבוד עם מצרכים קרים
אפשר לשים הכל במקרר לפני - מזל שפורים זה בחורף
לתת לבצק המוכן להתקרר כשעה
בשלב הרידוד לא לרדד דק
אחרי קריצת העיגולים, את שאריות הבצק להחזיר למקרר
לנסות להתאפק עם השאיפה למלא בהמון פרג, אחרת קשה לסגור
פרג טחון טרי עושה הבדל גדול. כדאי לקנות בחנות תבלינים ולבקש טחינה במקום, פרג שומרות במקפיא
להכנת אבקת סוכר קוקוס פשוט מכניסה לכוס הבלנדר של הנינג'ה ומפעילה לדקה

הכנת הבצק
2

מערבבת בקערה את החומרים היבשים והסוכר, מוסיפה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מפוררת את החמאה לתוך התערובת היבשה בקצות האצבעות. אפשר לדמין חפיפת ראש לתינוק
בכלי קטן טורפת היטב את הביצה ומוסיפה לאט לאט מעט בכל פעם תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד
השתמשתי בערך בחצי מכמות הביצה , תלוי בלחות וסוג החמאה
המטרה היא לאחד במהירות את הבצק וללוש כמה שפחות
מחלקת לארבע וכל חלק משטחת לדיסק ועוטפת בנילון ניצמד
מעבירה למקרר לשעה

מילוי
3

בסיר קטן ממיסה חמאה וסוכר בחלב שקדים
שנמס מורידה מהאש ומוסיפה את הפרג
מוסיפה גרידה של קליפת לימון טרי
מרקם טיפה בוצי שמתקרר למרקם נוח ויציב

הרכבה
4

את הבצק מרדדת בין שני נירות אפיה על משטח חלק
עובי טוב יהיה 3 עד 4 מילימטר
מוציאה מהמקרר דיסקית אחת מרדדת בין שני נירות אפיה
קורצת עיגולים בקוטר של כ7- סנטימטר. לא מדע מדוייק, כוס שתיה תתאים
מניחה במרכז העיגול כפית מילוי וסוגרת בעדינות שלוש פיאות
מעבירה לתבנית עם נייר אפיה שומרת את התבנית המוכנה במקרר עד לאפיה
ממשיכה לדיסקית נוספת עד שהתבנית התמלאה
ככה מתקבלות אוזני המן פריכות

אפיה
5

אופה בתנור טורבו מחומם מראש ל150- מעלות כרבע שעה או עד שזהוב
כדאי לתת לאוזני ההמן להתקרר בתבנית, הם מתקשות עוד אחרי הקרור. לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר

אוזני המן פליאו

קישורים

עוגת לימון פרג ושקדים

פטאייר – בזכות הצורה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

אוזני המן פליאו
תבנית אוזני המן פליאו אפויה

2 תגובות

  1. יובל

    היי:) תודה על המתכון
    את חושבת שאפשר להחליף את קמח האורז בקסבה או קוקוס?
    תודה!

    השאר תגובה
    • dearaya

      בשמחה. קמח קסאבה יכול לעבוד. קוקוס ייבש את הבצק. בהצלחה

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. עוגיות

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים

מרמלדת תפוזים

דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח