אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

הכנות5 minsזמן בישול30 mins

 1 ראש סלרי ענק
 3 גזרים
 2 לימונים
 1 כף סוכר קוקוס
 שליש כוס שמן זית
 חצי כפית מלח

1

קולפת שורש סלרי ענק ומייד מטפטפת עליו מיץ לימון שלא ישחיר, חוצה לאורך ואז לפרוסות של פחות מסנטימטר, יוצאים חצאי עיגולים. קולפת את הגזרים ופורסת לטבעות בעובי דומה

2

בסיר שטוח, או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, שמה מיץ משני לימונים כחצי כוס, כף סוכר ושליש כוס שמן זית, מוסיפה גם כוס מים חמים. כשהסוכר נמס מוסיפה פנימה את הירקות ומכסה
מביאה לרתיחה, מורידה את האש ומבשלת לאט מכוסה. מדי פעם בודקת האם רך. זה צריך לצאת רך אך נגיס

3

שומרת מכוסה במקרר בנוזל של הבישול. להגיש קר או בטמפרטורת החדר

Ingredients

 1 ראש סלרי ענק
 3 גזרים
 2 לימונים
 1 כף סוכר קוקוס
 שליש כוס שמן זית
 חצי כפית מלח

Directions

1

קולפת שורש סלרי ענק ומייד מטפטפת עליו מיץ לימון שלא ישחיר, חוצה לאורך ואז לפרוסות של פחות מסנטימטר, יוצאים חצאי עיגולים. קולפת את הגזרים ופורסת לטבעות בעובי דומה

2

בסיר שטוח, או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, שמה מיץ משני לימונים כחצי כוס, כף סוכר ושליש כוס שמן זית, מוסיפה גם כוס מים חמים. כשהסוכר נמס מוסיפה פנימה את הירקות ומכסה
מביאה לרתיחה, מורידה את האש ומבשלת לאט מכוסה. מדי פעם בודקת האם רך. זה צריך לצאת רך אך נגיס

3

שומרת מכוסה במקרר בנוזל של הבישול. להגיש קר או בטמפרטורת החדר

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

הכנות5 minsזמן בישול30 mins

 1 ראש סלרי ענק
 3 גזרים
 2 לימונים
 1 כף סוכר קוקוס
 שליש כוס שמן זית
 חצי כפית מלח

1

קולפת שורש סלרי ענק ומייד מטפטפת עליו מיץ לימון שלא ישחיר, חוצה לאורך ואז לפרוסות של פחות מסנטימטר, יוצאים חצאי עיגולים. קולפת את הגזרים ופורסת לטבעות בעובי דומה

2

בסיר שטוח, או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, שמה מיץ משני לימונים כחצי כוס, כף סוכר ושליש כוס שמן זית, מוסיפה גם כוס מים חמים. כשהסוכר נמס מוסיפה פנימה את הירקות ומכסה
מביאה לרתיחה, מורידה את האש ומבשלת לאט מכוסה. מדי פעם בודקת האם רך. זה צריך לצאת רך אך נגיס

3

שומרת מכוסה במקרר בנוזל של הבישול. להגיש קר או בטמפרטורת החדר

Ingredients

 1 ראש סלרי ענק
 3 גזרים
 2 לימונים
 1 כף סוכר קוקוס
 שליש כוס שמן זית
 חצי כפית מלח

Directions

1

קולפת שורש סלרי ענק ומייד מטפטפת עליו מיץ לימון שלא ישחיר, חוצה לאורך ואז לפרוסות של פחות מסנטימטר, יוצאים חצאי עיגולים. קולפת את הגזרים ופורסת לטבעות בעובי דומה

2

בסיר שטוח, או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, שמה מיץ משני לימונים כחצי כוס, כף סוכר ושליש כוס שמן זית, מוסיפה גם כוס מים חמים. כשהסוכר נמס מוסיפה פנימה את הירקות ומכסה
מביאה לרתיחה, מורידה את האש ומבשלת לאט מכוסה. מדי פעם בודקת האם רך. זה צריך לצאת רך אך נגיס

3

שומרת מכוסה במקרר בנוזל של הבישול. להגיש קר או בטמפרטורת החדר

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
טבולה כרובית

טבולה כרובית

סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלט קצוץ

סלט קצוץ

סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

קרפצ’יו סלק צהוב

קרפצ’יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

סלט גזר ולימון כבוש

סלט גזר ולימון כבוש

גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

סלט חסה

סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

$