

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני
יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה
קולפת שורש סלרי ענק ומייד מטפטפת עליו מיץ לימון שלא ישחיר, חוצה לאורך ואז לפרוסות של פחות מסנטימטר, יוצאים חצאי עיגולים. קולפת את הגזרים ופורסת לטבעות בעובי דומה
בסיר שטוח, או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, שמה מיץ משני לימונים כחצי כוס, כף סוכר ושליש כוס שמן זית, מוסיפה גם כוס מים חמים. כשהסוכר נמס מוסיפה פנימה את הירקות ומכסה
מביאה לרתיחה, מורידה את האש ומבשלת לאט מכוסה. מדי פעם בודקת האם רך. זה צריך לצאת רך אך נגיס
שומרת מכוסה במקרר בנוזל של הבישול. להגיש קר או בטמפרטורת החדר
Ingredients
Directions
קולפת שורש סלרי ענק ומייד מטפטפת עליו מיץ לימון שלא ישחיר, חוצה לאורך ואז לפרוסות של פחות מסנטימטר, יוצאים חצאי עיגולים. קולפת את הגזרים ופורסת לטבעות בעובי דומה
בסיר שטוח, או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, שמה מיץ משני לימונים כחצי כוס, כף סוכר ושליש כוס שמן זית, מוסיפה גם כוס מים חמים. כשהסוכר נמס מוסיפה פנימה את הירקות ומכסה
מביאה לרתיחה, מורידה את האש ומבשלת לאט מכוסה. מדי פעם בודקת האם רך. זה צריך לצאת רך אך נגיס
שומרת מכוסה במקרר בנוזל של הבישול. להגיש קר או בטמפרטורת החדר
מתאים לפרוטוקולים

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני
יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה
קולפת שורש סלרי ענק ומייד מטפטפת עליו מיץ לימון שלא ישחיר, חוצה לאורך ואז לפרוסות של פחות מסנטימטר, יוצאים חצאי עיגולים. קולפת את הגזרים ופורסת לטבעות בעובי דומה
בסיר שטוח, או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, שמה מיץ משני לימונים כחצי כוס, כף סוכר ושליש כוס שמן זית, מוסיפה גם כוס מים חמים. כשהסוכר נמס מוסיפה פנימה את הירקות ומכסה
מביאה לרתיחה, מורידה את האש ומבשלת לאט מכוסה. מדי פעם בודקת האם רך. זה צריך לצאת רך אך נגיס
שומרת מכוסה במקרר בנוזל של הבישול. להגיש קר או בטמפרטורת החדר
Ingredients
Directions
קולפת שורש סלרי ענק ומייד מטפטפת עליו מיץ לימון שלא ישחיר, חוצה לאורך ואז לפרוסות של פחות מסנטימטר, יוצאים חצאי עיגולים. קולפת את הגזרים ופורסת לטבעות בעובי דומה
בסיר שטוח, או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, שמה מיץ משני לימונים כחצי כוס, כף סוכר ושליש כוס שמן זית, מוסיפה גם כוס מים חמים. כשהסוכר נמס מוסיפה פנימה את הירקות ומכסה
מביאה לרתיחה, מורידה את האש ומבשלת לאט מכוסה. מדי פעם בודקת האם רך. זה צריך לצאת רך אך נגיס
שומרת מכוסה במקרר בנוזל של הבישול. להגיש קר או בטמפרטורת החדר
מתאים לפרוטוקולים


סלט מים של מלפפונים ושמיר
שחם ממש

סביצ’ה טרחון וירקות קשים
קליל מרענן וקיצי

טבולה כרובית
סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

סלט ניסואז
דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלט קצוץ
סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

קרפצ’יו סלק צהוב
סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

סלט עלים ירוקים ושייטל
מפתיע כמה טעם יש בבצל סגול מוחמץ, ושייטל הוא בשר עם המון טעם מוכן בדקה, רך ועסיס

סלט גזר ולימון כבוש
גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

סלט חסה
אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה
0 Comments