אָפְּיוּ - שורש סלרי ברוטב לימוני
אָפְּיוּ - שורש סלרי ברוטב לימוני

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

17/02/2021

אָפְּיוּ - שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

Prep Time5 minsCook Time30 mins

 1 ראש סלרי ענק
 3 גזרים
 2 לימונים
 1 כף סוכר קוקוס
 שליש כוס שמן זית
 חצי כפית מלח

1

קולפת שורש סלרי ענק ומייד מטפטפת עליו מיץ לימון שלא ישחיר, חוצה לאורך ואז לפרוסות של פחות מסנטימטר, יוצאים חצאי עיגולים. קולפת את הגזרים ופורסת לטבעות בעובי דומה

2

בסיר שטוח, או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, שמה מיץ משני לימונים כחצי כוס, כף סוכר ושליש כוס שמן זית, מוסיפה גם כוס מים חמים. כשהסוכר נמס מוסיפה פנימה את הירקות ומכסה
מביאה לרתיחה, מורידה את האש ומבשלת לאט מכוסה. מדי פעם בודקת האם רך. זה צריך לצאת רך אך נגיס

3

שומרת מכוסה במקרר בנוזל של הבישול. להגיש קר או בטמפרטורת החדר

Ingredients

 1 ראש סלרי ענק
 3 גזרים
 2 לימונים
 1 כף סוכר קוקוס
 שליש כוס שמן זית
 חצי כפית מלח

Directions

1

קולפת שורש סלרי ענק ומייד מטפטפת עליו מיץ לימון שלא ישחיר, חוצה לאורך ואז לפרוסות של פחות מסנטימטר, יוצאים חצאי עיגולים. קולפת את הגזרים ופורסת לטבעות בעובי דומה

2

בסיר שטוח, או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, שמה מיץ משני לימונים כחצי כוס, כף סוכר ושליש כוס שמן זית, מוסיפה גם כוס מים חמים. כשהסוכר נמס מוסיפה פנימה את הירקות ומכסה
מביאה לרתיחה, מורידה את האש ומבשלת לאט מכוסה. מדי פעם בודקת האם רך. זה צריך לצאת רך אך נגיס

3

שומרת מכוסה במקרר בנוזל של הבישול. להגיש קר או בטמפרטורת החדר

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני
אָפְּיוּ - שורש סלרי ברוטב לימוני

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: ירקות שורש ודלעות. סלט