אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית.

מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

אפיו שורש סלרי בתחמיץ

 

ככה עושה

אָפְּיוּ - שורש סלרי ברוטב לימוני

הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה התססה30 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
tomatofree

מרכיבים

  • 1 ראש סלרי ענק
  • 3 גזרים
  • 2 לימונים
  • 1 כף סוכר קוקוס
  • שליש כוס שמן זית
  • חצי כפית מלח

הכנות

  • קולפת שורש סלרי ענק ומייד מטפטפת עליו מיץ לימון שלא ישחיר,
    חוצה לאורך ואז לפרוסות של פחות מסנטימטר, יוצאים חצאי עיגולים.
    קולפת את הגזרים ופורסת לטבעות בעובי דומה
  • בסיר שטוח, או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, שמה מיץ משני לימונים כחצי כוס, כף סוכר ושליש כוס שמן זית, מוסיפה גם כוס מים חמים. כשהסוכר נמס מוסיפה פנימה את הירקות ומכסה
    מביאה לרתיחה, מורידה את האש ומבשלת לאט מכוסה. מדי פעם בודקת האם רך. זה צריך לצאת רך אך נגיס
    שומרת מכוסה במקרר בנוזל של הבישול. להגיש קר או בטמפרטורת החדר
    אָפְּיוּ - שורש סלרי ברוטב לימוני
שורש סלרי בלימון אפיו
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן